0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kad iz paba odeš na finale i tamo pobediš Liverpul (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.16 u 22:06

„Luda družina“ pokazala je svu snagu jednog tima protiv „Kluba kulture“.

U finalu FA kupa 1988. godine, Liverpul je bio favorit i navijači su očekivali laganu pobedu nad timom čiji je nadimak bio „Luda družina“. I dok je njihov plasman u finale predstavljao logičan sled događaja, Vimbldon je, sa druge strane, proglašen iznenađenjem. Vini Džons i ekipa izbacili su VBA, Mensfild, Njukasl, Votford, da bi u polufinalu Luton preskočen za finale sa, u tom trenutku, jednim od najboljih klubova u Evropi.

Meč je zakazan za 14. maj, a ekipa Vimbldona bila je smeštena u hotelu „Kanizaro haus“, prema njihovim rečima, „finom mestu sa pet zvezdica“. Ta promena je igračima koji su navikli na straćare, buđave zidove, smrdljive posteljine i hranu očajnog kvaliteta probudila nervozu. Trener Vimbldona Bobi Guld u tom momentu učinio je nešto što će njegov tim lansirati u istoriju – poslao je igrače u pab! Teri Gibson je na to odgovorio: – Ako nas toliko želiš u pabu, časti prvu rundu!

VREMEPLOV: Prva čarolija Ronaldinja u Barseloni koja je najavila njegovu vladavinu fudbalom (VIDEO)

Nekoliko minuta kasnije, Lori Sančеz, Dеnis Vajz, Vini Džons, Alan Kork i Tеri Gibson su ušli u lokalni pab bogatiji za 200 funti. Guld je tu odluku kasnije objasnio željom da spreči da igrači budu izbačeni iz hotela. Oko 23 časa, u pab je ušao čovek sa psom koji je bio obučen u dres Vimbldona.

Kada je video igrače voljenog kluba kako piju noć pred najvažniji meč u istoriji kluba, pogledao ih je pogledom koji je Gibson kasnije opisao kao „Dobro, idioti, sutra igrate finale FA kupa, šta kog đavola tražite ovde?!“ Pab u kom su bili ranije generacije fudbalera Vimbldona koristile su za presvlačenje, kada god su igrali neku utakmicu u tom delu grada. U hotel su se vratili kada je sunce već počelo da izlazi. Od nervoze više nije bilo ni traga. Bar ne u ekipi Vimbldona.

Ako je sudeći po legendi, uspešno su je preneli na „Redse“ prvo dolaskom u tunel u poslednjem momentu, a zatim i neartikulisanim urlanjem koje je predvodio, pogađate, Vini Džons. A onda je došao 37 minut, Sančezov udarac glavom, za trijumf, trofej i antologijsku rečenicu Džona Motsona. spikera koji je prenosio meč – „Luda družina“ savladala je „Kulturni klub!“

LIGA EVROPE 1/4: ‘Ludnica’ na Enfildu, Lovren u nadoknadi vremena odveo Liverpul u polufinale (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter