0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SVE JE SADA DRUGAČIJE: Tomić otkrio velike probleme oko sastava tima, ali je optimista

Objavljeno: 15.04.16 u 14:10

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da njegova ekipa pred predstojeći „večiti“ derbi sa Crvenom zvezdom ima problema sa povredjenim igračima u napadu.

– Ponosan sam zbog toga što ću sutra biti akter još jednog velikog dogadjaja, najvećeg kod nas. Prva utakmica je plej-ofa, utakmica koja zbog bodovne situacije nema preveli takmičarski značaj, ali, što se nas tiče, ima, jer želimo da nastavimo pobednički niz. Želimo pobedu uz dobru igru – rekao je Tomić novinarima na stadionu Partizana.

– Najiskrenije se nadam da će utakmica biti fer i sportska i da će svi sa stadiona otići zadovoljni, jer su prstustvovali fudbalskom spektaklu – dodao je Tomić.

Fudbaleri Partizana sutra od 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“ gostuju Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici plej-ofa. Nakon 30. odigranih kola, pred 151. „večiti“ derbi crno-beli imaju 27 bodova, a Zvezda 41.

U oba ovosezonska derbija pobedila je Zvezda, sa 3:1 i 2:1. Tomić je istakao da je trenutna situacija mnogo drugačija u odnosu na prošli derbi, na početku prolećnog dela šampionata.

– Sihronizacija odredjenih stvari u svim segmentima igre je neuporedivo bolja. Igrači su se bolje upoznali, saradnja je automatizovana, znaju šta mogu da očekuju od saigrača, nivo samopouzdanja je na neuporedivom višem nivou. Sada u derbi ulazimo sa serijom od šest pobeda… Imamo razloga da verujemo u sebe, u ovo što radimo. Od igrača želim samo da na teren prenesu pristup i posvećenost sa treninga – rekao je on.

APEL I UPOZORENJE: Zvezda saopštila kome neće biti dozvoljen ulazak na derbi

Pred sutrašnju utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ Partizan ima veliki problem sa napadačima.

– Imamo jako velike probleme. Valerij Božinov ne trenira duže vreme, Dušan Vlahović je dobio udarac. Beko Fofana trenira, ali je došao na pripreme sa procentom masti koji je bio na nivou neprhvatljivim za profesionalnog sportistu. On je ‘žrtva’ života i ishrane, to je jedini razlog što ima malu minutažu – naveo je Tomić.

– Ali, to ništa ne mora da znači, imamo tim, možemo da se adaptiramo na nedostatak bilo kog igrača – dodao je trener Partizana.

Tomić je naveo i da je u planu da Božinov danas pokuša da trenira.

– Da li to znači da će biti spreman da nastupi, mislim da ne. Eventualno da udje sa klupe, ali to je sve pod znakom pitanja – rekao je Tomić.

POZNAT SUDIJA ZA DERBI: Glavobolja i za Zvezdu i za Partizan

Jedan od najboljih fudbalera Partizana Nemanja Mihajlović naveo je da ne oseća pritisak pred sutrašnju utakmicu.

– Srećan sam ću sutra biti akter za mene drugog derbija. Da mi je neko rekao pre šest meseci da ću odigrati dva derbija… Moji dečački snovi se polako ostvaruju. Idemo da izvučemo maksimum, da poštujemo ono što se od nas očekuje i videćemo kako će to izgledati. Svi imamo veliki motiv, derbi je derbi, bez obzira na bodovnu razliku – rekao je Mihajlović.

Igrač crno-belih Darko Brašanac se nada zanimljivoj utakmici sa mnogo golova.

– Želeo bih da bude zanimljiva utakmica sa mnogo prilika i golova i da se završi našom pobedom. Veliki broj utakmica se reši na sredini terena, ali ni to nekad nije dovoljno. Svih 11 igrača moraju da budu na maksimalnom nivou, da sve linije tima budu sinhorzivane, da se svi zajedno branimo i da svi zajedno napadamo – rekao je Brašanac.

‘GROF’ PONOVO DOMINIRA: Moraću da zovem Klopa…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter