0
Evrokupovi

LŠ, ČETVRTFINALE: Benfika zapretila, ali je Bajern surovo odgovorio i prošao u polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.16 u 22:38

Fudbaleri Bajerna obezbedili su još jedan plasman u polufinale Lige šampiona, ovog puta preko Benfike sa kojom su remizirali u Lisabonu rezultatom 2:2 (1:1).

Bajern je i u revanš meč ušao kao favorit, ali početak meča uopšte nije nagoveštavao takvu konstalaciju snaga na stadionu ‘La Luž’ u Lisabonu.

Domaći su krenuli mnogo odlučnije i agresivnije i to im se isplatilo u 27. minutu kada je Raul Himenez iskoristio veliki kiks Manuela Nojera i anulirao Bajernovu prednost iz Minhena.

(Izvor: youtube / football_obzortv)

Stadion u Lisabonu je eksplodirao i očekivalo se da će na krilima početnog vođstva Benfika krenuti još jače ka golu Nojera, ali je umesto toga Bajern brzim izjednačenjem umrtvio utakmicu.

Filip Lam je mnogo puta na ovom meču probio po desnoj strani, a u 38. minutu to se završilo golom. Njegov centaršut golman je boksovao van šesnaesterca, ali na njegovu nesreću pravo na volej Artura Vidala koji je zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

(Izvor: youtube / FRHD)

PREOKRET U LISABONU: Vidal i Miler vratili Gvardioli osmeh na lice (VIDEO)

Tek što je počelo drugo poluvreme, Bajern je uspeo da zada konačan udarac domaćinu. Tomas Miler je ponovo bio najsnalažljiviji u petercu protivnika i ćušnuo loptu u mrežu za 2:1. Tim golom Bajern je otklonio sve sumnje oko pobednika ovog dvomeča.

(Izvor: youtube / Football2016)

Sve što je Benfika uspela da uradi do kraja bio je lep pogodak Taliske iz slobodnog udarca u 76. minutu za konačnih 2:2.

(Izvor: youtube / FRHD)

Treba reći da je svoje prve minute u Ligi šampiona zabeležio srpski fudbaler Luka Jović koji je ušao u igru u poslednjih pet minuta. Imao je čak jedan pokušaj levom nogom, ali je Manuel Nojer bio spreman na njegov pokušaj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter