Bliži se 151. “večiti derbi” između Crvene zvezde i Partizana, a jedan od igrača crveno-belih bi mogao da uđe u istoriju.

Reč je o napadaču Hugu Vijeiri kome je potreban gol u subotu kako bi se izjednačio sa velikanima dva kluba Josipom Primajerom, Momčilom Vukotićem, Draganom Ćirićem i Milkom Đurovskim. Naime, četvorici igrača je pošlo za nogom da na tri derbija zaredom budu strelci na najvećoj svetkovini srpskog fudbala. To bi sada mogao da postane i Portugalac koji je na dva derbija postigao tri gola, 149. i 150. “večitom derbiju”.


EUFORIJA: Delije se zagrevaju za CSKA uz spektakularnu najavu (VIDEO)

Vijeira bi golom tako izbio na treće mesto, iza drugoplasiranog Mateje Kežmana koji je mrežu Zvezde tresao četiri puta zaredom na 111, 112, 113 i 114. duelu komšija sa Topčiderskog brda. Apsolutni i čini se nedostižni rekord drži legendarni napadač Crvene zvezde, Kosta Tomašević sa osam uzastopnih golova Partizanu, od 6. do 13. večitog derbija.

NIJE GOTOVO: Potencijalno pojačanje Partizana za HotSport o interesovanju crno-belih

Zanimljiva je i činjenica da je Hugo Vijeira sva tri gola Partizanu postigao različitim delovima tela, to jest prvo levom nogom, potom desnom i na kraju glavom:

(Izvor: YouTube/Xavi Maestro)

(Izvor: YouTube/Čava Games)

(Izvor: YouTube/Rudyvgd2)