0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ SE IZVINIO: Mandarić ne smenjuje Srbina

Objavljeno: 11.04.16 u 21:32

Marko Nikolić, trener Olimpije, na rasnoj osnovi je uvredio svog igrača Blesinga Elekeja.

Kako prenose slovenački mediji bivši trener Partizana je posle poraza svog tima od Zvrača igrača nazvao „crnim idiotom“. Tim povodom dana su se u Ljubljani sastali trener Marko Nikolić i prvi čovek Olimpije, Milan Mandarić. Kasnije su se obojica javnosti obratila saopštenjem.

– Želim da se izvinim svima – predsedniku, sportskom direktoru i samom Blesingu Elekeju, kao i navijačima Olimpije za moj nepažljivi istup, kojeg sam tek kasnije nakon pregledanog snimka postao svestan. Znam da je moj potez bio neprimeren i vredan svake osude. U prethodnom delu trenerske karijere nikada mi se ovako nešto nije dogodilo, a sigurno je da neće ni u budućnosti. Nisam imao želju da ikoga uvredim na rasnoj osnovi niti da iskažem bilo koji drugi vid diskriminacije. U prošlosti sam radio sa igračima drugih rasa, ali nikada nisam imao slične probleme. Razgovarao sam danas sa Elekejem, što činim konstantno i pokušavam da mu pomognem da se prilagodi, a drago mi je i što je tim razumeo da nisam imao nameru nikoga da uvredim – istakao je Marko Nikolić.

DVE REČI IZAZVALE SKANDAL: Rasistički ispad bivšeg trenera Partizana! (FOTO)

Prvi čovek kluba Milan Mandarić je istakao da Marko Nikolić nije rasista i da je na ovaj slučaj stavljena tačka. Srbin ostaje trener „zelenih“.

– Ovaj klub poštuje pravila sportskog fer-pleja, kao i različitosti rasa, religija i ostalih društvenih pojava. Svaki akt pojedinaca koji odustanu od ovih principa i filozofije kluba biće sankcionisan i osuđen. U ovom slučaju, nakon pažljivog razmatranja problema, odnosno sastanka sa Nikolićem i fudbalerom Elekejem, zaključili smo da naš trener nije rasistički uvredio igrača. Nikolićeva rečenica je izrečena u afektu, kako bi se došlo do pobede. To, naravno, ne opravdava njegov postupak, ali nismo želeli da se odreknemo olako mladog i talentovanog trenera kakav je Marko Nikolić – rekao je Mandarić.

U slovenačkom prvenstvu je sada Maribor smanjio zaostatak za Olimpijom na svega dva boda.

PREOKRET: Danko Lazović se razočaran vratio u Beograd

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter