0
Evrokupovi

LORAN BLAN: Ako pobedimo u Mančesteru biće to nova era francuskog fudbala!

Objavljeno: 11.04.16 u 22:30

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da će njegova ekipa morati da odigra izvanredno u revanšu protiv Mančester sitija ako želi da se plasira u polufinale Lige šampiona.

Fudbaleri Pari Sen Žermena igraju sutra od 20.45 protiv Mančester sitija, revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Parizu prošle srede bilo je nerešeno 2:2.

Blan je rekao da njegova ekipa mora dobro da igra u odbrani i da ne dozvoli protivničkim igračima mnogo prostora, kao u prvoj utakmici.

Francuski trener naveo je da je cilj kluba da „pre ili kasnije“ osvoji Ligu šampiona. Pari Sen Žermen do sada nije igrao u polufinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

– Da bismo to uradili moraćemo da odigramo izuzetno. Ako sutra pobedimo, počeće nova era francuskog fudbala, ali i prvi plasman u polufinale u klupskoj istoriji. Medjutim, to nije krajnji cilj. Očekivanja su velika i takva će ostati sve dok konačno ne postanemo evropski prvaci – dodao je Blan.

On je rekao da očekuje da će u sutrašnjoj utakmici biti golova, s obzirom na šanse koje su ekipe napravile u prvom duelu.

– Postigli smo dva gola i promašili penal, a to nije loše. Ali nerviraju me golovi koje smo primili, kao i defanzivce. Biće težak meč – rekao je Blan.

Trener francuskog šampiona nije želeo da kaže da li će Marko Verati biti spreman za sutrašnju utakmicu, Verati je pauzirao od kraja februara.

Blan je rekao i da će napadač njegove ekipe Zlatan Ibrahimović želeti da se dokaže, pošto je promašio penal u prvoj utakmici.

– Ljudi su uvek iznenadjeni kada on promaši šansu. To se dogadja u karijeri, u utakmici. Na njegovu žalost, to se dogodilo u prvoj utakmici. Ali, on je postigao naš prvi gol. Ibrahimović je vrlo vredan momak i želeće nešto da dokaže – rekao je Blan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter