6
Domaći fudbal

DEJAN SAVIĆEVIĆ NA GODIŠNJICU POKORAVANJA MINHENA: Gol Bajernu jedan od najdražih u karijeri (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.16 u 10:36

Dejan Savićević, Dejo, Genije… Čovek koji je hladnokrvnom završnicom bacio moćni Bajern na kolena.

U izjavi datoj „Blicu“, Savićević je na 25-godišnjicu susreta vratio sećanje na taj meč:

VREMEPLOV: Da li je neko nadigrao Bajern u Minhenu kao Zvezda na svom putu ka evropskoj kruni (VIDEO)

– Sećam se dosta detalja sa tog meča. Ostao mi je upečatljiv ogroman pritisak koji smo osećali. Bajern je pre nas imao niz od 47 utakmica bez poraza u evropskim okvirima na svom terenu. S druge strane, mi smo imali odličnu ekipu, dosta mladu, ali koja je iskustvo stekla u prethodnoj sezoni u porazu od Kelna. U Beogradu smo pobedili sa 2:0, a u revanšu, gde to niko nije očekivao, izgubili smo sa 3:0 i ispali. To nam je svima bila velika škola, rekao je Savićević, a potom se setio i događaja pred sam početak utakmice:

– Dobili smo sastave timova pre početka meča i videli godišta njihovih igrača. Bili smo dosta mlađi, ali se nismo uplašili. Hrabrili smo jedni druge i govorili da su i oni od krvi i mesa i da nema razloga da ih se plašimo. Izašli smo s namerom da damo maksimum, da budemo svoji i da svako odradi svoj deo posla na terenu.

KUĆA SE ZIDA OD TEMELJA: On želi sa Zvezdom u Ligu šampiona, crveno-beli na potezu

Napad koji je obeležio meč i direktno uticao na Zvezdin odlazak u finale KEŠ spada u one školske primere kontranapada, a Savićeviću je posebno drag:

– Gol u Minhenu je sigurno jedan od četiri ili pet najvažnijih u mojoj karijeri i posebno mi je drag. Darko mi je poslao odličnu loptu u prostor i već prilikom prvog kontakta sam dao for i bio u takvom naletu da Koler nije imao nikakve šanse da me sustigne. Pre šuta fudbal je malo odskočio od zemlje, ali i pored toga poslao sam loptu u mrežu. Kada sad razmišljam o toj pobedi, smatram da je to ravno tome da danas pobedite Barselonu na “Nou kampu”. To je bio fantastičan rezultat. Koliko smo bili stabilni kao tim govori i to što smo na Olimpijski stadion istrčali sa sedam igrača koji su imali žute kartone. U takvom dvomeču da niko od nas ne dobije drugi žuti i da svi zadržimo pravo nastupa u Bariju, mislim da nije bilo nimalo lako, zaključio je jedan od junaka istorijskog Zvezdinog uspeha.

(Youtube/LeBleu10)

0
0

6 Komentara

  1. „Genije“ je latentni GROBAR, a Darko Pancev neskriveni GROBAR, samo sticajem okolnosti su zavrsili u stubu srama i zla Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter