0
Fudbal

FS SRBIJE: Pet gradova dobija terene sa veštačkom travom!

Objavljeno: 07.04.16 u 16:55

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Članovi Odbora za hitna pitanja danas su doneli odluku o podizanju terena sa veštačkom travom na sledećih pet lokacija – u Čačku, Lučanima, Bačkoj Palanci, Pančevu i na teritoriji FS Beograda. S tim u vezi, direktor Sektora pravnih, opštih i poslova licenciranja FSS Nenad Santrač je zadužen da u narednih osam dana obiđe lokacije i podnese izveštaj o toku radova na pomenutih lokacijama. U delu odluke se napominje i da su nadležni sa pomenutih lokacija dužni da u narednih 45 dana pripreme podloge za terene, a ko to ne uradi izgubiće pravo da tereni sa veštačkom travom tu budu izgrađeni.

Ovom prilikom analiziran je i izborni proces. Na osnovu prispelih izveštaja, zaključeno je da izbori protiču u korektnoj atmosferi i bez ikakvih problema.

Na današnjoj sednici je bilo reči o održavanju kvalifikacionog turnira regiona 7. i 8. juna 2016. godine na Adi Ciganliji u Beogradu, čiji će pobednik biti predstavnik FS Srbije na UEFA Regionalnom kupu. Najuspešniji srpski predstavnik učestvovaće zatim na kvalifikacionom turniru u Rumuniji, u okviru UEFA takmičenja za amatere.

Pred nadležnima su bila i brojna pitanja iz domena bazičnog fudbala. Usvojena je odluka o imenovanju koordinatora za baziči fudbal, kao i odluka o organizovanju „mini-pič“ festivala fudbala. U tom domenu, razmatrane su i aktuelnosti iz domena razvoja fudbala na pesku. Takođe, usvojena je i odluka o izboru komesara za suđenje Prve futsal lige u tekućoj sezoni.

Članovi Odbora za hitna pitanja su doneli odluku i o pružanju podrške za izgradnju Centra za sport i rehabilitaciju OSI „Iskra“ iz Kragujevca. Reč je o objektu namenjenom za osobe sa posebnim potrebama, a nabavka neophodnih fudbalskih rekvizita biće obavljena u saradnji sa UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter