0
Evropske lige

DOPING SKANDAL: Švedski doktor optužuje Ibrahimovića?

Objavljeno: 07.04.16 u 14:12

Bivši lekar švedskog atletskog tima Ulf Karlson rekao je danas da veruje da se fudbaler Pari Sen Žeremena Zlatan Ibrahimović dopingovao dok je igrao za Juventus.

Karloson je to izjavio samo nekoliko dana posle izveštaja objavljenom u Sandej Tajmsu u kome se navode tvrdnje lekara iz Londona da je pomogao u dopingu 150 sporitsta, uključujući i nekolicinu fudbalera iz Premijer lige. Svi navedeni klubovi su negirali te tvrdnje.

Ibrahimović se ugojio 10 kilograma za samo šest meseci u Juventusu. Ja mislim da je koristio doping, ja u to verujem. Takodje, Albin Ekdal se ugojio osam kilograma tokom boravka u Juventusu. Mislim da u tom klubu postoji kultura dopinga. Tamo je radio lekar koji je bio suspendovan na 22 meseca – rekao je Karlson za švedske medije.

DVA BRZA GOLA: Siti poveo pa sve prosuo, Ibrahimović postigao najluđi gol u istoriji Lige šampiona (VIDEO)

On je dodao da je učestvovao u debati o svim negativnim aspektima sporta i dopinga i da je tada označeno „ono što se dešavalo u Juventusu početkom 21. veka“.

MAŽIĆ U CENTRU PAŽNJE: Di Marija poludeo na Srbina, Ibra promašio penal (VIDEO)

Ibrahimović je igrao za Juventus od 2004. do 2006. godine.

– Ne želim da neko misli da sam optužio Zlatana. Moja izjava je bila usmerena na otvaranje diskusije o dopingu u ekipnim sportovima – rekao je Karlson.

Portparol Fudbalskog saveza Švedske Niklas Bodel rekao je da bi Karlson trebalo da bude „veoma oprezan“ sa iznošenjem optužbi, osim ako nema dokaze.

– Iznenadjen sam zbog te izjave koja je data bez ikakvih dokaza. Ne želim da spekulišem o tome, ali zvuči mi potpuno apsurdno – rekao je Bodel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter