0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILAN LEŠNJAK: Jagodina je pokazala protiv Zvezde o kakvom se timu radi!

Objavljeno: 01.04.16 u 14:55

Posle utakmice u Lučanima, Čukaričkom predstoji još jedan meč u gostima u Superligi. Sutra u 28. prvenstvenom kolu igra protiv Jagodine.

Povodom tog susreta na konfernciji za medije govorili su šef stručnog štaba Milan Lešnjak i ove sezone najefikasniji igrač ekipe Andrija Pavlović.

– Bliži se kraj drugog dela prvenstva i svaki bod je bitan. Za sve ekipe. U Lučanima smo imali fizički prilično zahtevnu utkamicu, teren je bio loš, protivnik dobar i stvarno nije bilo lako doći do bodova. Ne treba zaboraviti ni da smo igrali u nešo izmenjenom sastavu i to je donelo boljitak što se moglo videti na terenu. Bili smo agresivniji nego inače, voljni momenat je bio na visokom nivou i ispunili smo sve što smo se dogovorili. Pobeda nam je bila preko potrebna i verujem da će nam uspeh iz Lučana biti vetar u leđa za meč protiv Jagodine kojoj gori pod nogama. Jagodina deluje mnogo bolje u poslednje vreme nego u prvom delu prvenstva. Igra kod kuće, važan joj je svaki bod, ali nije potrebno da se time opterećujemo. Imamo svoju računicu i plan kako da odigramo preostale mečeve do plej ofa. Ako budemo imali pristup i igru kao protiv Lučana, pogotovu što će teren biti daleko bolji, verujem da imamo velike šanse da pobedimo. Nikad nije bilo lako u Jagodini, ali mislim da smo se digli na jedan visok nivo i kad smo na tom nivou retko koja ekipa u ligi može da nam parira. Ako budemo igrali kako treba i kako možemo, ne bi trebalo da bude problema – istakao je Pavlović.

– Ekipa Jagodine ima veći kvalitet nego što to pokazuju rezultati. Igra agresivno i pokušava na sve moguće načine da dođe do cilja. Videlo se protiv najbolje ekipe u prvenstvu Crvene zvezde da ne zaziru ni od koga. U pojedinim situacijama mogu da budu veoma ofanzivni čak i preofanizvni po mom mišljenju. Kvalitet igrača Jagodine zaslužuje veću poziciju na tabeli. Siguran sam da će moj kolega Stevan Mojsilović, koga izuzetno cenim, uspeti tu ekipu da naštimuje i da je dovede u pravu fazu već od narednih utakmica. Koliko sam video, čini mi se da imaju malo problem sa realizacijom, ali kroz treninge i neki rad, mislim da će doći do toga. Jagodinu izuzetno cenimo i znamo da nas čeka teška utakmica – smatra Lešnjak.

Novinare je intersovalo koji će tim biti na terenu sutra i da li će biti možda sličan sastav kao u utakmici protiv Lučana.

– Igrači koji zasluže status imaju status. Imena i prezimena mi ništa ne govore. To što je nekada bilo, sve je to lepo i to je negde zapisano. Ono što je bilo juče, što je danas, što će biti sutra, e to je ono što je za nas primarno. Za mene je važno da su igači stekli poverenje u stručni štab. Stvari o kojima smo pričali i to što smo se dogovorili uradili su na pravi način. Rezultat je došao sam po sebi. Kod mene i u mom stručnom štabu igrači ne igraju imenom i prezimenom, već onim što pružaju – kategoričan je Lešnjak.

Nemanja Radonjić je bio na terenu u meču protiv Mladosti. Ušao je u igru u 76. minutu i do kraja susreta je postigao gol. Bila je to njegova debitantska utakmica za Čukarički.

– Dobio je šansu koju je iskoristio. Ove nedelje je radio jako dobro, motivisan je i spreman za igru. E sad koliko će igrati to ćemo videti. Radonjić je neosporan što se talenta tiče, a šansu koju dobija je zaslužio. Niko mu nije dao šansu zbog njegovog imena i prezimena, već zato što je šansu zaslužio radom i odnosom. Vrlo je prosto. I stvari će tako ovde konstantno funkcionisati. To je primarno i nešto što igrači znaju i što su osetili – objasnio je Lešnjak.

Još jedno od pitanja se odnosilo na statistiku i koliko zapravo brojke mogu objektivno da prikažu učinak igrača.

– Statistika govori mnogo. Ali se se statistike ne treba držati 100 odsto i misliti da je to sve tako. Recimo u Lučanima Andrija nije postigao gol, ali je za tim i ekipu odradio lavovski deo posla. Kao Sale Jovanović, Bane Janković i masa drugih igrača. Gol i asistencija u tom trenutku – sve je to lepo i ostaje negde zabeleženo, međutim, to što mi kao treneri moramo da gledamo, to je produktivnost naših igrača u vezi sa timom. Andriju sam gledao u mnogo utakmica od kad sam u klubu, ali ako se ne varam u samo jednoj je do sada bio na nivou kao u Lučanima. Nije postigao gol i golovi će doći, a ozbiljni ljudi koji prate i razumeju fudbal videće da su on, Bojić, Sale, Žule i mnogi drugi, nebitno je sad, uradili ogroman posao koji se izuzetno ceni i poštuje. Ja stvari gledam na taj način. Statistika je nešto drugo – kazao je Lešnjak.

– Kad se pobedi utakmica, onaj ko postigne gol nije jedni zaslužan, fudbal je kolektivna igra. Bez oduzetih i datih lopti, nema gola. Neko je bio strelac i super, ali je neko isto tako u odbrani sprečio da možda primimo tri gola. Sve je to povezano. Izdvojiti jednog kao nekog ko je prelomio meč može da bude ok, ali nije potpuno tačno. Igrač ne mora da bude strelac da bi odigrao dobro, to je prvo i osnovno – rekao je Andrija.

Utakmica pročinje u 18 časova. Glavni arbitar je Vlado Glođović. Čukarički je prošle sezone slavio u Jagodini sa 1:0. U prvom delu prvenstva u meču na Banovom brdu Čukarički je takođe bio bolje, sa 2:0, autogolom Filipovića i pogotkom Nikole Jankovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter