3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

TOŠIĆ I RAJKOVIĆ: Navikli smo na udare, fokus na narednim mečevima!

Objavljeno: 24.03.16 u 11:17

Fudbaleri reprezentacije složni – imamo čemu da se nadamo.

Nakon poraza od Poljske, Zoran Tošić bio je ipak zadovoljan:

– Rezultat je nažalost nepovoljan, ali odigrali smo dobro, imali veliki broj šansi a s druge strane primili smo jeftin gol. Odigrali smo celu utakmicu na zavidnom nivou, a ne samo prvih 25 minuta igre. Poljaci su veoma dobra reprezentacija i u najgorem slučaju smo bili egal u ovom duelu, ističe Zoran Tošić.

Ponovo je pred okupljanje nacionalnog tima bilo neprijatnosti,mnogo teških reči koje su uticale na atmosferu?

– Navikli smo na udare i ovakve stvari. A to što se pričalo, pa svaki igrač je dovoljno odrastao da bi morao da zna šta govori. Mi gledamo da damo svoj maksimum i o tim stvarima koje se događaju oko reprezentacije, nećemo da govorimo. Važno je da smo mi ovde složni, rekao je Zoran Tošić.

S obzirom da je prvi put igrao u paru sa Nikolom Maksimovićem, Slobodan Rajković je dobro obavio posao, a u finišu meča samo ga je prečka delila od trenutka da mu se ime nađe na semaforu.

– Ne mogu da kažem da je osećaj posle poraza lep i dobar, ali moramo biti iskreni i reći da posle svega što smo pokazali, igre i prilika koje smo imali, nismo zaslužili da izgubimo. Imali smo daleko više šansi, a primili smo jeftin gol. Morali smo bolje da reagujemo, pogotovo što se u prethodnim utakmicama nešto slično dešavalo i te greške moramo da svedemo na minimum. Imali smo odličnu priliku da prvi postignemo gol, možda bi se stvari onda drugačije odvijale,ali u svakom slučaju, utisak je pozitivan. Takođe, atmosfera među nama igračima polako raste, bez obzira na sve okolnosti.

Mogao je Rajković da poravna rezultat u finišu meča, ali Ščešnji i prečka su spasili gol Poljaka?

– Sigurno da žalim zbog toga, ali ne bih na ovo gledao kao pojedinac. Rekao sam, da smo možda ranije dali gol, verovatno ne bi ni bio u prilici da ugrozim gol Poljske. Moramo da popravimo realizaciju, verujem da će tako i biti.

Sa Levandovskim je bilo dosta duela, svakako veliko iskustvo za defanzivca Orlova?

– Bili smo Maksimović i ja skoncentrisani, pokušavali smo da se nadopunjujemo, da pričamo što više i s obzirom da smo prvi put igrali zajedno, mislim da je bilo korektno. Levandovski je klasa, ali ponavljam, trudili smo se da što bolje obavimo zadatak.

Da li ova partija obećava pred nastavak priprema i kasnije, start u kvalifikacijama?

– Znate šta, mi smo mnogo puta rekli da obećava i da smo na dobrom putu, ali ajde sada da ostanemo na zemlji i da se skoncentrišemo na narednu utakmicu, da ono što je bilo dobro da ponavljamo, a ono što je bilo loše da otklanjamo. Želimo u budućnosti mnogo toga i sada idemo korak po korak, rekao je Slobodan Rajković.

0
0

3 Komentara

  1. To samo znaci da vas vise netreba pozivati .Znaci da vam je sve jedno dali dobijate ili gubite vi ste navikli da gubite i oguglali na kritike.Vi ste bruka za ovu zemlju i oni koji vas drze u reprezentaciji. Treba va organizovati docek u podrumu kada stigne ugalj.Vi ste zlocinacko udruzenje protiv naroda ove zemlje i kao takvi treba da budete kaznjeni.

    0
    0
    Odgovori
    • Zabraniti imda udju u ovu napacenu zemlju ili ih zatvoruti u memli podrum i mesec dana pustati vaterpolo utakmiceda vide inauce kako se bori za zemlju. Sram vas bilo gnjide jedne

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter