4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVI POČETAK – STARA PRIČA: Srbija poražena i u Poznanju, Ivanović i Ljajić promašili remi (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.16 u 22:40

U prvom meču u ovoj kalendarskoj godini fudbalska reprezentacija Srbije poražena u Poznanju od Poljske rezultatom 1:0.

Meč nije počeo tako loše po naš tim, naprotiv, pošto je Ljajić pogodio prečku u 7. minutu, a posle tog udarca kapiten Ivanović je propustio veliku priliku da donese vođstvo „orlovima“.

Ali, osim te prilke i još jednog udarca Adema Ljajića u prvih 45 minuta naš tim nije ozbiljnije pretio Fabijanskom iako je imao loptu u nogama, verovatno i više od domaćina.

Poljaci su bili daleko konkretniji i efikasniji odnosno odno što je propustio Levandovski u 28. minutu je nadoknadio Blaščikovski koji je lepim volej udarcem savladao Stojkovića.

Mogli su Poljaci na startu drugog dela da obezbede pobedu, ali je lopta posle udarca Milika pogodila stativu nakon što je prošla našeg golmana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Naša selekcija je najbolji period imala od 55. do 65. minuta kada je tri puta ugrozila gol domaćina, ali u jednoj situaciji se Kostić nije najbolje snašao, dok je u naredne dve Šćešni odlično reagovao posle udaraca Ljajića.

Poslednjih pola sata proteklo je u rastrzanoj igri na obe strane koja je dodatno bila ispresecana čestim izmenama na obe strane pa pravih prilika za gol nije ni bilo sve do 89. minuta.

Mogla je Srbija u završnici makar do remija pošto je prvo Brašančev šut izblokiran, a posle kornera nakon te situacije mrežu su mogli da pogode prvo Rajković, a potom i Ivanović koji je večeras imao dve najbolje prilike za naš tim. Treći put na meču u samoj završnici odnosno drugom minutu nadoknade Šćešni je sprečio Ljajića da postigne gol koji bi značio i remi „orlove“ na gostovanju u Poznanju.

Moglo bi da se kaže da je večerašnja utakmica bila nešto bolja za „orlove“ u odnosu na duel sa Česima, ali i dalje je to daleko od zadovoljavajućeg tj, biće potrebno još mnogo rada i truda kako bi se spremio tim za predstojeće kvalifikacije za Mondijal u Rusiji 2018. godine.


(Izvor: Dailymotion/Goals 365 HD)

Sledeću prijateljsku utakmicu naša selekcija igra u utorak, 29. marta, protiv Estonije u Talinu.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Poljska – Srbija 1:0 (1:0)
(Blaščikovski 28)

Stadion: INEA (Poznanj)
Sudija: Aleksander Harkam (Austrija)

Poljska: Fabijanski (46 Šćeššni), Pišček, Glik, Salamon (87 Pazdan), Ribuš, Blaščikovski, Krihovjak (75 Jodlovjec), Zjelinski (83 Borišjuk), Grosicki (75 Kapustka), Milik, Levandovski (73 Teodorščik)

Srbija: Stojković, Ivanović, Rajković, Ni. Maksimović (92 Spajić), Kolarov, Matić (85 Brašanac), Milivojević (73 Ne. Maksimović), Z. Tošić (65 Sulejmani), Kostić (78 Mladenović), Ljajić, Stojiljković (56 Đuričić)
[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. Kakav je Curcic cobanin. Umesto da juri pozitivan rezultat njemu je bitnije da zameni 5 igraca da odigraju po 2 minuta i od utakmice napravi cirkus. Paunovic je trebalo da bude selektor, da forsiramo mladu zlatnu reprezentaciju i samo da vidi koje pozicije bi popravio sa iskusnijim igracima. Ono sto ne valja u reprezentaciji nije odstranjeno a to su Kolarov i Tosic dok je Ivanovic potrosen igrac. Na kraju treba stati na put Don Karadzicu i njegovim procentima od menadzera kojima forsira igragrace i sakuplja im reprezetativni staz minut po minut.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa dokle vise ce ovaj Kolarov da izigrava nekog igraca kada covek sem jakog suta vise nista nema a igra za reprezentaciju sa toliko zara da je to vise zalosno.Kolarov druze oprosti se od repke i pusti nekog mladjeg da igra.Imaj srca smiluj se na nas covece!!!

      0
      0
      Odgovori
  2. Kakav mundijal??? Nema nista od toga! Dzabe se nadamo da ce biti nesto u nasem fudbalu i na kraju je uvek ista prica. I farska ostrava bi nam sada dao 3 komada!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter