Liga nekadašnje Jugoslavije važila je za jednu od najjačih u Evropi, a klubovi koji su nastupali u njoj često su bili veoma konkuretni u velikim takmičenjima i to ne samo oni koji su činili “veliku četvorku”.

Nikšićka Sutjeska je bila gotovo redovan član, a najbolji plasman joj je bio šesto mesto. U međuvremenu, država se raspala, a tragovi tranzicije sve su očigledniji.


Iako je Sutjeska bila prvak Crne Gore na stadion kraj Bistrice nije stigao na red da bude obezbeđen i modernizovan. Stoga je prethodne noći olujni vetar koji je duvao u Nikšiću gotovo u potpunsti srušio zid koji se nalazi iza južne tribine, a koja inače nije u upotrebi, prenose podgoričke Vijesti.

FOTO: Svetlana Mandić

FOTO: Svetlana Mandić

Srećom sve se desilo noću i nije bilo povređenih, a moglo je da ih bude pošto se upravo iza tog zida nalazi jedna osnovna škola.

Stadion kraj Bistrice postoji još od 1955. godine i trenutno ima 10.800 sedećih mesta na zapadnoj i istočnoj tribini.

FOTO: Svetlana Mandić

FOTO: Svetlana Mandić

Sutjeska se trenutno nalazi na petom mestu Prve crnogorske lige sa čak 17 bodova manje od vodeće Mladosti, a narednu utakmicu kao domaćin trebalo bi da odigra protiv Dečića i to u 2. kolu treće faze takmičenja.