0
Fudbal

FOTO: Youtube/Printscreen

VREMEPLOV: Utakmica za sva vremena, strelci su bili Ševčenko, Veron, Simeone, Salas, Mihajlović (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.16 u 21:30

U sezoni 1999/2000, tačno na stogodišnjicu od osnivanja kluba rimski Lacio osvojio je svoju drugu titulu prvaka Italije.

Švedski stručnjak Sveg Goran Erikson imao je na raspolaganju tim sastavljen od velikih svetskih zvezda koje je predvodio Roberto Manćini, a tu su još bili i Marselo Salas, Alen Bokšić, Pavel Nedved, Matijas Almeida, Dijego Simeone, Huan Sebasijan Veron, Fernando Kouto, kao i srpski tandem Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Jedna od utakmica za pamćenje odigrana u toj sezoni svakako je ona iz 5. kola kada je na Olimpiku gostovao moćni Milan sa Maldinijem, Albertinijem, Kostakurtom, Ševčenkom, Veom, Gatuzom, Bobanom…

Utakmica je završena rezulatom 4:4, a čak šest golova viđeno je u prvom poluvremenu, po tri na obe strane. Za rimski tim mrežu su pogađaki Veron, Simeone i Salas dva puta, a za milanski Ševčenko tri puta tj. Siniša Mihajlović koji je bio nesrećni strelac autogola posle odbitka nakon udarca Žorža Vee.


(Izvor: Youtube/FZ SerieAHistory)

Iako je igrao na poziciji centarhalfa Mihajlović je u šampionskoj sezoni bio treći strelac tima sa sedam pogodaka postignutih uglavnom iz slobodnih udaraca, a bolji od njega su bili samo Veron sa osam odnosno Salas koji je postigao 11 golova.

Lacio je sezonu završio sa samo jednim bodom više od drugoplasiranog Juventusa i to nakon veoma uzbudljivog poslednjeg kola u kom je klub iz Torina poražen u Peruđi 1:0, pa je Rimljanima pobeda protiv Ređine od 3:0 donela šampionsku titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter