Kada neko postigne pet golova na pet odigranih derbija protiv Crvene zvezde, nije čudno što kod navijača Partizana ima status ljubimca.

U danu derbija Mateja Kežman je za ‘Žurnal’ evocirao uspomene na svoje bitke protiv defanzivaca Crvene zvezde.


– Čuvali su me Vitakić, Bunjevčević… Niko me nije štedeo, ali Stevo Glogovac mi je posebno ostao u sećanju. Bio je dosta agresivan, oštar, drzak. Dva ili tri puta smo igrali jedan protiv drugoga. Koristio je i noge i ruke, služio se svim i svačim. I ja sam bio prgav – iskreno će Mateja Kežman.

Odigrao je pet derbija i postigao pet golova. U tom pogledu je rekorder. Ali jedan gol posebno pamti, sa 114. derbija kada je Partizan poražen sa 2:1, a on postigao sjajan gol.

– Glogovcu sam proturio kroz noge. Pre gola na Marakani srušio me je sa dve ruke, a sudija nije dosudio jedanaesterac. Peković je kasnije prošao po desnoj strani, centrirao, uhvatio sam volej i zakucao loptu koja se od stative zarila u mrežu. Kocić se nije pomerio. Te trenutke svaki igrač sanja. Fantastično je kada čujete da navijači pevaju pesmu koju su samo vama spevali – ponosan je Kežman.

(Izvor: youtube /CrniGuja)