1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO GRUJIĆ ZA HOTSPORT: Loša je slika napravljena pred derbi, ako dam gol neka me Delije čekaju na ogradi!

Objavljeno: 26.02.16 u 11:22

Vezista Crvene zvezde Marko Grujić veruje u pobedu crveno-belih u 150. večitom derbiju i nada se pogotku koji će proslaviti sa Delijama na „severu“.

Kada je potpisao ugovor sa Liverpulom istakao je da se u Beograd vratio da proslavi titulu prvaka sa Crvenom zvezdom i u biografiju upiše da je odigrao bar dva večita derija od toga jedan na stadionu Partizana. Sad želi da se u Englesku na leto vrati sa novom pobedom nad crno-belima. Ipak, kako sam kaže, napravljena je loša slika pred 150. večiti derbi.

– Posle ne tako ubedljive igre, ali što je najvažnije 20. pobede protiv Mladosti došao je red i na „večiti derbi“. Sve misli su nam usmerene na utakmicu sa Partizanom. Istina je da mi je velika želja bila da odigram bar dva derbija, jedan na našem i jedan na njihovom stadionu, i jedva čekam da počne utakmica u subotu. Mislim da nije napravljena dobra slika pred 150. večiti derbi, jer nas svi već vide kao pobednike, samo postavljaju pitanje da li ćemo dati tri ili pet komada. Koliko god da je Partizan u lošoj formi, derbi je specifična utakmica, inspiracija jednog igrača može da reši utakmicu i po mome mišljenju šanse i jednih i drugih su 50:50 – počeo je priču za HotSport, Marko Grujić.

 Kako ti se čini tim Partizana posle zimskog prelaznog roka i priprema koje su odradili na Kipru? Takođe, poznaješ li rad novog trenera crno-belih Ivana Tomića?

– Iskren da budem još uvek nisam video te nove Partizanove strance, jer nisu igrali u prvom kolu. Neočekivano su izgubili od OFK Beograda. Takođe, poznajem rad Ivana Tomića sa kojim sam trenirao u mlađim kategorijama Srbije i zanm da je reč o odličnom stručnjaku. Sad se postavlja pitanje koliko je uspeo za kratko vreme da u delo sprovede sve svoje zamisli. Odigrano je tek prvo kolo i nijedan od dva kluba nije na maksimumu. Ipak, verujem da smo u boljoj formi i da ćemo to dokazati u subotu i „upisati“ tri nova boda.

 Da li ćete u večiti derbi ući opuštaniji, jer imate veliku prednost od 29 bodova na tabeli?

– Ta velika bodovna razlika može da utiče na nas u nekim manjim utakmicama, ali kada se igra protiv Partizana tada se u meč ulazi maksimalno. Sama atmosfera stadionu i naboj ti daju neku dodatnu energiju da pružiš maksimum i 200 posto – jasan je bio Grujić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

 Da li si razmišljao o tome kako ćeš proslviti gol ako ga postigneš protiv Partizana?

– Uvek razmišljam o tome, ali uradiš nešto sasvim nesvesno. Verujem da ću potrčati ka „severu“. To jest, sigurno idem na „sever“ – uz osmeh je odogovorio Grujić.

 Sada imaš novu ulogu u timu, da igraš iza napadača. Kako se snalaziš?

– Što se tiče pozicije tiče još uvek se privikavamo na novu poziciju Le Talek, Donald i ja. Verujem da ćemo kako bude vreme prolazilo sve bolje funkcionisati i u plej-of ući maksimalno uigrani.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 Da li su se novi saigrači uklopili u sistem rada trenera Miodraga Božovića i možeš li da ih oceniš?

– Edsona sam slabije upoznao, poslednji se priključio ekipi, još nisam stekao opšti utiskak. Le Talek i Babunski su fantastični, sa Francuzom sam u sjajnim odnosima i družimo se van terena. Odličan je momak.

 Marko, ne možemo, a da te ne pitamo za Liverpul. Da li pratiš igre „crvenih“ i da li će neko doći da te gleda na večitom derbiju?

– Pratim dešavanja na Enfildu. Kad god imam slobodno vreme odlgledam utakmicu. Čujem se i jednom u dve, tri nedelje sa ljudima iz kluba. Trebalo je da dođu na derbi, ali su mu u poslednji čas otkazali, jer Liverpul u nedelju igra finale Kupa. Tako da verujem da će doći na neku od sledećih utakmica – zaključio je Grujić u razgovoru za naš portal.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter