0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OSTOJIĆ I ŽIVKOVIĆ: Očekuje nas teško gostovanje u Surdulici

Objavljeno: 24.02.16 u 13:19

Nekoliko dana pred novi superligaški okršaj, dvojica standardnih prvotimaca FK Čukarički štoper Bojan Ostojić i levi bek Stefan Živković imaju zajednički stav da se u Surdulici protiv Radnika mora mnogo bolje nego što je to bio slučaj u meču sa Metalcem.

– Nismo priželjkivali taj rezultat. Izvukli smo pouke iz te utakmice i krenuli dalje, jer je pred nama jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Znamo kakva je to ekipa i kako igra pred svojim navijačima. Mnogi klubovi su tamo ostajali bez bodova, među kojima je i Partizan. Veselinović je trener, beleži pozitivne rezultate od kad je na klupi Radnika i neće nam biti lako, rekao je Ostojić koji se potpuno oporavio od povrede i biće u konkurenciji za tim.

Iskusni defanzivac se prisetio i prvog meča između ove dve ekipe koji je Čukarički sredinom septembra dobio sa 2:0.

– Bila je zanimljiva utakmica. Radnik nije iskoristio penal. Oba gola postigao je Dragoljub Srnić i na kraju smo pobedili. Sigurno da nije bilo lako. Nezgodna i iskusna ekipa. Otišlo je nekoliko pojedinaca, imaju novih igrača koji predstavljaju pojačanja za njihov tim, tako da je reč o jednoj stabilnoj ekipi koja se teško odriče bodova pred svojom publikom, objasnio je Ostojić.

Stefan Živković je već jednom ove sezone bio u Surdulici. Bio je u ekipi čačanskog Borca koja je poražena protiv Radnika u gostima sa 1:0.

– Niko ne mora da nam kaže da moramo da odigramo mnogo bolje u subotu i da pružimo daleko više. Svesni smo da će biti teško. Igrao sam sa bivšim klubom u Surdulici i zaista je bila „paklena“ utakmica. Neophodno je da pružimo sve od sebe, 120 odsto mogućnosti kako bismo se zadovoljni vratili u Beograd, kazao je Živković.

Živkoviću je susret sa Metalcem bila prva zvanična utakmica u dresu Čukaričkog koju će pamtiti po asistenciji Nenadu Mirosavljeviću.

– Bilo je sve super, osim krajnjeg rezultata. Lepo su me prihvatili u Čukaričkom od početka. Osećam se kao da sam mnogo duže ovde, a tek je prošlo mesec i po dana. Ostaje žal što nismo pobedili. Morali smo mnogo bolje, to je činjenica. Uvek je teška ta prva utakmica, uvuče se neki grč, ali to ne može da bude opravdanje. Nismo izgubili, to je dobro, međutim, na našem terenu, bez obzira na ime protivnika, nije važno da li su to Zvezda, Partizan ili neko treći, moramo uvek mnogo angažovanije da idemo na tri boda, zaključio je Živković.

Od ekipa koje su ove sezone igrale sa Radnikom u Surdulici prvenstvenim pobedama mogu samo da se pohvale Crvena zvezda i Voždovac. Slavio je na jugu Srbije i Donji Srem u Kupu, ali tek posle jedanaesteraca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter