2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ODLAZAK JOŠ JEDNE LEGENDE: Preminuo Slobodan Santrač!

Objavljeno: 13.02.16 u 21:15

Najbolji strelac u istoriji jugoslovenskog fudbala preminuo je danas u svojoj 70. godini.

Slobodan Santrač ostavio je velikog traga u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, a danas se svet oprostio od njega usled srčanog udarca u 70. godini života.

Santrač je rođen u Koceljevi 1. jula 1946. godine, a karijeru je počeo u OFK Beogradu 1965. godine. Nosio je i dres Grashopersa, da bi se vratio među ‘plavo-bele’ i tada je postao najbolji strelac u istoriji kluba. Od  1978. godine je prešao u Partizan, a karijeru je završio u Galenici iz Zemuna.

Od 1994. godine bio je selektor reprezentacije Jugoslavije i predvodio je an SP u Francuskoj 1998. godine, a trenirao je i nekoliko klubova iz Kine, Saudijske Arabije i Makedonije.

0
0

2 Komentara

    • Mance ovoj pomenutoj dvojici nije ni do kolena…jeste nazalost,najmanje ziveo i igrao od njih trojice ali je to realnost.Santrac je najveci golgeter nasih prvenstva,Galic se nadavao golova u reprezentaciji Juge,dok je Mance najpoznatiji kao ljubimac navijaca,zbog svojih proslava golova ali kao igrac nije bio nesto,kako ga predstavljaju navijaci.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter