0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

INFANTINO U BEOGRADU: Dobio podršku 13 fudbalskih saveza iz Evrope

Objavljeno: 13.02.16 u 18:59

Kandidat za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino imaće podršku 13 evropskih nacionalnih saveza pred izbore u toj organizaciji, zaključak je današnjeg sastanka regionalnih fudbalskih saveza u Beogradu.

Današnjem sastanku u Beogradu u Hotelu „Metropol“, kojim je prsedavao prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, prisustvovale su delegacije fudbalskih saveza Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Rusije i Turske.

Takođe, učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici UEFA, predvodjeni prvim potpredsednikom Anhelom Marijom Viljarom, generalnim sekretarom Đanijem Infantinom, zamenikom generalnog sekretara Teodorom Teodoridisom, direktorom Odeljenja za takmičenja Đordjom Marketijem, šefom odeljenja za integritet takmičenja Ursom Kluserom i menadžerom odeljenja za marketing Noelom Munijem.

Pored jednoglasne podrške Infantinu u kandidaturi, bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u UEFA i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije.
Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika UEFA na teme uvodjenja eventualnih novina u okviru takmičenja mladjih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Vandredni kongres FIFA, na kome će biti odabran novi predsednik te organizacije, održaće se 26. februara u Cirihu.

Pored Infantina, kandidati za predsednika FIFA su Ali bin El-Huseina, Žerom Šampanj, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter