3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PARTIZAN PREDSTAVLJA NOVE NADE: Nisam gledao ugovor, ne zanima me novac, samo Partizan!

Objavljeno: 12.02.16 u 14:26

Na stadionu u Humskoj javnosti je predstavljen Veljko Birmančević, novi prvotimac crno-belih koji od Partizana očekuje samo jedno.

Odavno poznata crno-bela škola fudbala prvom timu Partizana donela je još dva bisera srpskom šampionu. Veljko Birmančević i Dušan Vlahović predstavljaju veliki zalog za budućnost kluba iz Humske, a od danas i zvanično će konkurisati za najjači tim ‘parnog valjka’.

Prvi je prezentovan stariji kadet. Na konferenciji u Humskoj Veljka Birmančevića je prvi javnosti predstavio sportski direktor Ivica Iliev.

– Imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da vam predstavim pravi biser i izdanak naše škole. Ovim ugovorom želimo da pokažemo da se vraćamo na onaj put koji je DNK Partizana, popločan našom decom.
Veljko je jedan od nekolicine najtalentovanijih među našom decom i ovim ugovorom klub želi da pokaže njegovoj porodici da Partizan zaista smatra da je svetlost naseg kluba.

– Od njega očekujemo da velikim zalaganjem pokaže da zaslužuje ovu promociju i da na pravi način nosi dres Partizana. Prethodnih 15 dana nama i široj javnosti je pokazao da poseduje širok potencijal i svima u klubu je zadovoljstvo zbog toga. Nadamo se da će predstavljati svetlu budućnost Partizana – istakao je Iliev.

Veljko Birmančević još uvek nema 18 godina, a danas je na konferenciji bio u društvu majke i istakao je impresioniranost Partizanom.

– Odmah da kažem da ugovor nisam gledao, jer mi je pre svega čast da sam potpisao ugovor sa Partizanom. Pare me ne zanimaju, samo da igram za Partizan. Dolazim iz Šapca, radio sam pod vođstvom Nedeljka Kostića, Dušana Trbojević, pa sam bio kod Darka Tešovića, a sada sam došao kod Ivana Tomića i nadam se da ću opravdati očekivanja – bile su prve reči Veljka Birmančevića kao prvotimca Partizana.

Idol mu je, naravno, Saša Ilić.

– O Saši Iliću ne treba mnogo pričati. Milina je igrati sa nim, legenda kluba. Ko je igrao sa njim zna o kakvom igraču se radi – istakao je popularni ‘Birma’.

U Partizanu će nositi dres sa brojem 30.

– Pre dva meseca nisam ni razmišljao da cu dobiti profesionalni ugovor. Niti da cu ići na pripreme sa prvim timom. Otišao sam, nadam se da sam opravdao očekivanja, a ostalo je na treneru, ali i meni da se dodatno dokažem. Meni je cilj da odigram makar jednu ili dve utakmice i debitujem u crno-belom dresu – rekao je Birmančević i dodao:

– Drago mi je da su me igrači prihvatili i nadam se da. Lukić i Živković su mi pričali da su prvi put na pripremana radili sa strane. Kod mene to nije bio slučaj, već sam mogao ravnopravno svima sa svima da igram i radim – zaključio je Veljko Birmančević.

Ivica Iliev nadovezao se na njegove reči i imao poruku za buduće generacije Partizana.

– Toliko je emocija u njegovim rečima. On će biti veliki igrač Partizana i voleo bih da se i druga deca ugledaju na njega, dirnut sam njegovim rečima. Što se tiče ugovora, znate za maksimum , jer nije punoletan, pa je potpisan na tri godine. Ali ne sumnjamu njegovu i u ljudskost njegove porodice i da u budućnosti neće biti problema između kluba i njega – podvukao je sportski direktor Partizana.

0
0

3 Komentara

  1. Voznja sa nase stranice! Pokusavas da muljas, ali ti nikad nece biti jasno da je ovo klub gde je ljubav prema njemu uvek ispred bukackog navijanja sa hladne severne strane globusa.
    Momak je divno rekao da je impresioniran svojim klubom u koji je zaljubljen i da ga novac ne interesuje za razliku od tih „zrelih“ koji nece stici daleko.Gde su to stigli do sada money-oriented“ kao Pantic Danilo, Nemanja Radonjic, a videcemo i jos neke! Mnogi zaboravljaju da je kljuc uspeha mladog igraca od nepunih 17 godina podrska kluba i sansa koju mu on pruzi na putu ka zvezdama. U novom klubu moze samo da cami i kopni njegov talenat dok potpune nestane.
    Momku zelimo svu srecu ovog sveta i neka ga bog cuva i slavu mu dodeli. Sada treba da fizicki ojaca , to i priroda delom uradi od 17-20te godine, ali i sam mora da se pobrine za to. Licno ga vidim kao novog Dragana Cirica iz najboljih dana kad je unistavao „hlanokrvne“!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter