1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIRNOĆA KREĆE OD NJEGA: Biće ovo Partizanovo proleće!

Objavljeno: 12.02.16 u 10:46

Iako je Bojan Šaranov doveden kao pojačanje za gol Partizana, Filip Kljajić ne da svoje mesto među stativama srpskog šampiona

Filip Kljajić dobijao je priliku u prvom delu sezone od Ljubinka Drulovića, ali se nije proslavio, posebno na gostovanju Atletik Bilbau kada je primio pet golova, što je svakako uticalo na njegovo samopouzdanje.

Kasnije je baš pred odlučuću utakmicu sa Augzburgom ‘smenjen’ sa gol-crte, a zatim se na to nadovezala i eliminacija iz Evrope, pa je kompletan utisak jesenje polusezone bio veoma loš.

– Dok ne dođete u Partizan nemate predstavu koliko je breme tog dresa teško. No, vremenom shvatite gde ste, sa kim radite i šta se od vas očekuje. Sada mnogo lakše sve to podnosim, naučio sam da se nosim sa pritiskom. Imao sam oscilacije minule jeseni, jer nisam imao kontinuitet. Verujem da će u budućnosti biti mnogo bolje – rekao je Kljajić u izjavi za ‘Sport’.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim, od drugog dela sezone očekuje mnogo više i najavljuje Partizanovo proleće i napad na trofej u Kupu gde se svi navijači crno-belih nadaju uspehu.

– Sada smo promenili način igre, stojimo dalemo od svog gola i imamo igrače koji su sposobni da se odbrane brzom reakcijom. Samim tim je i nama golmanima lakše. Smatram da smo se tokom priprema dobro ukomponovali – kaže Kljajić i dodaje:

– Sumirajući utiske s priprema, rekao bih da smo na dobrom putu. Verujem da spremni dočekujemo prvo kolo sa OFK Beogradom i nadamo se pobedi. Stručni štab je na tim preneo zamisli i sve to lepo izgleda. Ima i nedostataka, ali sačekajmo takmičenje, ima dovoljno vremena da ih otklonimo.

Iako deluje da je bliži golu Partizana od svog konkurenta, ali i prijatelja Bojana Šaranova, ne želi da donosi prerane zaključke.

– Konkurencija u ekipi je jaka, sva trojica smo odlično odradili pripreme i verujem da Partizan neće imati problema ko god da bude prvi izbor trenera. Sezona je na pomolu, sve će biti jasnije već narednog vikenda. – zaključio je Kljajić.

Partizan prolećni deo sezone počinje sledeće subote protiv OFK Beograda na Karaburmi, a zatim ga 27. februara očekuje ‘večiti derbi’ protiv Crvene zvezde.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter