0
Evropske lige

POBEDA FUDBALA: Navijači Liverpula dobili niže cene karata i – izvinjenje!

Objavljeno: 10.02.16 u 22:29

Protest urodio plodom, da li je ovo signal nekih novih vetrova u modernom fudbalu?

Kako BBC prenosi, navijači Liverpula uspeli su da izdejstvuju ogromnu pobedu, kako za njih, tako i za ceo fudbalski svet.

Problem je ispao nakon što je uprava tma sa Enfilda odlučila da cenu karata za mečeve slavnog premijerligaša digne na 77 funti. Usledio je protest pristalica „Crvenih“, te izlazak sa stadiona tokom prvenstvenog meča sa Sanderlendom.

Odgovor „Fenvej sports grupe“, koja je vlasnik Liverpula, bio je kratak:

– Poruka primljena.

Usledila je i reakcija, pa je cena karata ostala ista i za narednu sezonu.

Više nije sporno, navijači Liverpula su izdejstvovali nešto nezamislivo – naterali su upravu kluba da shvati da bez njih nema profita. Ostaje pitanje da li će ova mala, ali vredna pobeda predstavljati motiv i ostalim navijačkim grupama da se pobune protiv sistema koji trenutno postoji, a u kom je jedina svrha igranja fudbala – okretanje novca.

Sama igra odlazi u neki drugi plan.

Prva od mnogih, ili tek pokazatelj da ipak ima onih koji su spremni da se suprotstave zarad nečega što vole – tek, Enfild će i naredne godine grmeti pesmom prkosa, ponosa i srca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter