0
Evropske lige

FOTO: juventus.com

KUP ITALIJE: Juventus deklasirao Inter i zakoračio ka finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.16 u 22:42

Fudbaleri Juventusa savladali su ekipu Intera rezultatom 3:0 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

Činilo se da bi Inter mogao da zaustavi furiozni Juventus koji ima 11 uzastopnih pobeda u Seriji A, uveliko ga je pretekao na tabeli, pa je Kup bila šansa da se pokažu ‘zubi’ ‘Staroj dami’.

Međutim, na Juventus areni nije bilo nikakve dileme, domaći tim je kontrolisao utakmicu konstantno, a iako je Inter imao veći posed lopte, daleko su bili pasivniji igrači Roberta Manćinija.

Sudija Paolo Taljavento propustio je da dosudi čist penal za Juve u 24. minutu posle igranja rukom Garija Medela, ali nije u 36. kada je Muriljo skrivio jedanaesterac nad Kvadradom, što je Alvaro Morata rutinski pretvorio u vođstvo Juventusa od 1:0.

Ništa značajnije se nije menjalo ni u nastavku, a Morata je ponovo bio koban ko Samira Handanovića u 63. minutu i efektnom završnicom je duplirao prednost svog tima.

Juventusu je put do pobede znatno olakšao Muriljo, koji je posle prvog žutog kartona prilikom jedanaesterca u prvom poluvremenu, u 70. minutu zaradio i drugi, a automatski i isključenje iz igre.

Najbolji strelac Juventusa ove sezone Paolo Dibala na klupi je proveo veći deo meča, ali kada je ušao u igru u 77. minutu, posle samo šest minuta na terenu postigao je gol.

‘Levica’ sa ivice šesnaestercak kroz noge Handanoviću, za verovatno definitivan kraj ovog polufinala, iako je ostao da se odigra revanš u Milanu 2. marta.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kup Italije, polufinale:

Juventus – Inter 3:0 (1:0)
(Morata 36, 63, Dibala 83)

Alesandrija – Milan 0:1 (0:1)
(Baloteli 43)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter