1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GODINA POČELA POBEDOM: Zvezda ubedljiva protiv Ankarana u reviji lepih golova!

Objavljeno: 20.01.16 u 18:42

Crvena zvezda odigrala je prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Sloveniji i bila je bolja od slovenačkog drugoligaša Ankarana rezultatom 3:0 (3:0).

Zvezda je već šest dana na pripremama u Sloveniji i iako su noge još uvek ‘teške’ tim Miodraga Božovića je odigrao prvu prijateljsku utakmicu. Istina nešto lakšeg ritma i protiv slabijeg protivnika, ali je zbog samopouzdanja i atmosfere bitno jer je 2016. godina počela pobedom.

Zvezda je na teren izašla u standartnom sastavu, dakle bez puno eksperimentisanja. Na golu je bio Kahriman, u odbrani Petković, Luković, Nikola Jovanović, Ibanjez, ispred njih u ‘vezi’ Grujić, Donald, Plavšić, Srnić, Katai i najistureniji Luka Jović.

Na samom početku u 4. minutu pripretio je Grujić iz daljine, a samo minut kasnije Srnić je doveo Zvezdu u vođstvo golom glavom posle asistencije Jovića.

Par minuta kasnije na sličan način pokušao je i sam Jović glavom, zatim još jednom Marko Grujić, ali nije bilo gola do 22. minuta kada je Mičel Donald šutem sa ivice kaznenog prostora postigao izuzetno lep gol.

Posle tri minuta već je bilo 3:0, a strelac za crveno-bele bio je Srđan Plavšić. Sa oko 20 metara od gola Zvezdin ‘atomski mrav’ je izveo sjajan udarac i prosto zakucao loptu u mrežu Ankarana.

Do kraja poluvremena nije se dešavalo ništa vredno pomena, a na tribinama se moglo primetiti i nekoliko navijača beogradskog kluba.

U drugom delu meča Božović je na teren izveo potpuno izmenjen tim: Na golu Supić, a ‘u polju’ Cvetković, Vukašin Jovanović, Pavićević, Anđelković, Ristić, Adžiċ, Ilić, Gavrić, Živković i Orlandić.

Posle šest minuta igre u drugom poluvremenu i Ankaran je došao do svoje najbolje prilike na meču, ali je vrlo dobro reagovao Supić. Nije bilo promena rezultata do kraja utakmice, iako su crveno-beli imali još nekoliko prilika.

Najviše šansi za gol imao je Petar Orlandić, ali nije uspevao da zatrese mrežu u 62. minutu, u 76. je pogodio stativu, a još tri velike prilike imao je u 81., 84. i 89. minutu.

Treba reći da je u 78. minutu poništen gol za domaće zbog ofsajd pozicije. Opravdano.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Ankaran 3:0 (3:0)
(Srnić 5, Donald 22, Plavšić 25)

CRVENA ZVEZDA, prvo poluvreme: Kahriman – Petković, Luković, Nikola Jovanović, Ibanjez –  Grujić, Donald, Plavšić, Srnić, Katai – Jović

CRVENA ZVEZDA, drugo poluvreme: Supić – Cvetković, Vukašin Jovanović, Pavićević, Anđelković – Ristić, Adžiċ, Ilić, Gavrić, Živković – Orlandić.

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter