0
Domaći fudbal

PROMETNO NA BANJICI: Sedam novih ‘građevinara’

Objavljeno: 15.01.16 u 15:15

Fudbalski klub Rad promovisao je danas sedmoricu novih fudbalera, uglavnom iskusnih defanzivaca, od kojih su neki već igrali u nebesko plavom dresu.

Novi igrači Rada su Dejan Rusmir (vezni igrač), Nenad Filipović (golman), Stevan Bates (centralni bek), Petar Jovanović (desni bek), Radoš Protić (levi bek), Ivica Jovanović (napadač) i Nenad Kočović (levi bek).

Direktor „gradjevinara“ Uroš Tošić rekao je agenciji Beta da prelazni rok još nije završen, kao i da se klub nada da će moći da dovede još „jednog ili dvojicu igrača“.

Rusmir za desetak dana puni 36 godina. On je 2003. godine došao u Rad i odigrao je 93 utakmice za „azure sa Banjice“ i postigao je 26 golova. Nakon toga je igrao u Rumuniji, SAD i Kipru. Posle toga se vratio u Srbiju i igrao za kulski Hajduk, zatim Novi Pazar i Zemun, odakle je došao u Rad.

Bates ima 34 godine i takodje je igrao za Rad. U Srbiji je igrao i za Železnik i OFK Beograd, a ima i bogato medjunarodno iskustvo. U inostranstvu je igrao u Rusiji, Francuskoj, Azerbejdžanu, Iranu i Kini.

Radoš Protić ima 28 godina, a kaerijeru je počeo u Radu. Nastupao je za Teleoptik, Leotar i Mačvu, a onda je prešao u Jagodinu, odakle je otišao u Ukrajinu. Posle toga je u Srbiji u dva navrata igrao za Novi Pazar, kao i za Sarajevo.

Filipović je u sezoni 2010/11. bio u sastavu Rada, ali nije zabeležio nijedan zvaničan nastup. Igrao je u Madjarskoj i Bugarskoj, a onda je ovaj 28-godišnji golman prešao u niški Radnički, odakle je došao na Banjicu.

Petar Jovanović ima 33 godine, ima bogato domaće iskustvo, a u inostranstvu je igrao za tri tima u Rumuniji.

Ivica Jovanović ima 28 godina, a igrao je u Timoku, onda u slavnom Lokerenu, a zatim i Rudaru iz Pljevalja i OFK Beogradu.

Kočović uskoro puni 21 godinu. On je prošao omladinsku školu Vojvodine, zabeležio je nastup za seniorski tim, posle čega je bio na pozajmici u Čelarevu. Posle toga je igrao za novosadski Proleter, a onda je došao u Rad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter