0
Evropske lige

FOTO: TELGRAPH

NAVIJAČI SU IZABRALI: Ovo je najboljih 11 u Evropi, a neko neočekivan je ugrozio Mesija (FOTO)

Objavljeno: 08.01.16 u 13:50

 

Dugo je trajalo glasanje među ljubiteljima fudbala širom Evrope i konačno smo dobili ‘Tim godine’ za 2015. godinu u izboru navijača na sajtu UEFA.

Glasanje se vršilo putem zvaničnog sajta UEFA i tom prilikom glasalo je preko sedam miliona navijača. Najviše osoba između 18 i 24 godine starosti, a očekivano, najviše glasova otišlo je fudbalerima šampiona Evrope  – Barseloni.

Katalonci su zbog toga na kraju imali čak petoricu u najboljem timu – Danija Alveša, Džerara Pikea, Andresa Inijestu, Lionela Mesija i Nejmara.

Sa tri igrača se zadovoljio Real Madrid – Serhio Ramos, Džejms Rodrigez i Kristijano Ronaldo, Bajern je bio zastupljen sa Manuelom Nojerom i Davidom Alabom, dok je Pol Pogba, možda i iznenađujuće, bio jedini iz drugog finaliste, Juventusa.

Screenshot_1

Tih 11 igrača bili su, dakle, prema izboru navijača najbolji u godini za nama. Ono što je zanimljivo, bila je raspodela glasova po završetku glasanja. Očekivano Leo Mesi je osvojio najviše – 448,445 glasova, dok je njemu ‘za petama’ bio niko drugi nego David Alaba sa čak 433,244 osvojena glasa.

Iznenađujuće svakako, posebno ako se uzme u obzir da je, recimo, Kristijano Ronaldo bio tek na 10. mestu po broju glasova sa svega 260,811 glasa. Godina 2015. svakako nije bila njegova.

Screenshot_2

E evo kako je FIFA napravila veliku grešku i prvo objavila, pa onda obrisala imena dobitnika ‘Zlatne lopte’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter