2
Domaći fudbal

NA DANAŠNJI DAN: Odigran je prvi ‘večiti derbi’, viđeno je sedam golova, a ko je pobedio? (FOTO)

Objavljeno: 05.01.16 u 16:42

U snegom okovanom Beogradu pre tačno 69 godina na stadionu u Humskoj, tadašnjem stadionu JNA, odigran je prvi „večiti derbi“.

Tog 5. januara 1947. godine pobedu je odnela Crvena zvezda koja je savladala ekipu Partizana sa 4:3. Trostruki strelac za crveno-bele bio je Jezerkić, a četvrti gol delo je Đajića koji se tako iskupio za autogol kojim je Partizan smanjio na 3:1. I Kašanin je savladao Lsvog golmana Lovrića sa 4:2, da bi konačnih 4:3 postavio Bobek.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Timovi su igrali u sledećim sastavima:

Partizan: Glazer, Brozović, Popesku, Čajkovski, Đurđević, Simonovski, Mihajlović, Palfi, Bobek, Rupnik, Šereš

Crvena zvezda: Lovrić, Stanković, Petrović, Đajić, Spajić, Kašanin, Tomašević, Mitić, Jezerkić, Aranđelović, Šećerov
[/stextbox]

Do dana današnjeg ova dva rivala su se u različitim takmičenjima srela čak 238. puta, crveno-beli su pobedili 106 puta, crno-beli u 75 navrata, a 57 puta je bilo nerešeno uz gol razliku 375:316 za Zvezdu.

0
0

2 Komentara

  1. Laž je da je ovo bila prva utakmica između Partizana i Zvezde. Prva utakmica između Partizana i Zvezde je odigrana na Uskrs 1946. godine, a Partizan je pobedi 2-0. Utakmica je bila prijateljskog karaktera, a o navedenom postoje i zvanični zapisi. Obzirom da je utakmica igrana na Uskrs, nije ni čudo zašto rivalitet ima tako dugu tradicuju!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter