1
Domaći fudbal

VUKAŠIN JOVANOVIĆ: Ako Zvezda uđe u LŠ, možda ponovo zaplačem

Objavljeno: 02.01.16 u 12:12

Omladinski reprezentativac Srbije, Vukašin Jovanović, uvukao se u srca stanovnika Srbije. I to ne samo onih koji vole Crvenu zvezdu, ili sport.

Kao što je dobro poznato, slika ovog momka koji je pustio suze radosnice nakon što je Omladinska reprezentacija Srbije prošlog leta osvojila Mundijalito obišla je sportsku planetu.

Fudbaler crveno-belih ističe da sada ispred sebe ima jednu želju, misiju i zvezdu vodilju: da njegova Crvena zvezda zaigra po prvi put u Ligi šampiona.

Kako je mladi igrač istakao u razgovoru za Tanjug koji prenosi B92, ukoliko mu se ta želja bude ispunila, možda bi ponovo pustio suze.

– Jednom sam plakao, bilo bi glupo opet, ali emocije ne mogu da se kontrolišu. Pokušaću da ih izbegnem, ali biće mnogo emocija. U Zvezdi sam od svoje desete godine, ovde sam naučio da nemam šta da jedem, budem poznat, da me ljudi pozdravljaju na ulici. Zvezda je velika porodica koja nosi tugu i radost. Prošle sezone sam tugovao, a ove imam priliku da se radujem. Ulazak u Ligu šampiona bio bi fantastičan uspeh, ali rano je da pričamo sada o tome – rekao je Jovanović.

On se dobrim igrama istakao u ekipi iz Ljutice Bogdana zbog čega je zanimljiv igrač klubovima iz Evrope. Ipak, kako kaže, voleo bi da ostane, a da putem „Starog kontinenta“ krene tek po ulasku u .

– Nije isto igrati Ligu šampiona sa nekim drugim velikim evropskim timom ili sa klubom iz svog grada u kojem sam naučio prve korake. Zvezda mi je sve dala, napravila od mene čoveka i fudbalera, mnogo toga doživeo sam ovde. Nisam sanjao ni titulu prvaka sveta, ni Ligu šampiona, pa sam jedno dostigao. Ušao sam u prvi tim kada je klub bio u jako lošoj situaciji, ali sada ima nagoveštaja o plasmanu u Ligu šampiona – smatra Jovanović.

Mladi odbrambeni igrač svestan je da bolju 2015. godinu nije mogao da sanja, ali isto tako je i svestan činjenice da se nalazi na početku karijere i da želi još mnogo toga da postigne.

– Moram da budem zadovoljan i srećan jer sam za samo šest meseci osvojio titulu prvaka sveta, a sa Zvezdom sam na dobrom putui da postanem šampion Srbije. One su mi najdraže u životu i biće mi podstrek u životu za neke nove uspehe. Osvojio sam trofej prvaka sveta sa zemljom u kojoj sam rodjen i koju volim, a sada i sa klubom u kojem sam odrastao i gde sam kao dečak maštao da igram, tako da sam uradio stvari koje niko ne može da mi izbriše – naglašava Jovanović.

On ističe da, uprkos ogromnoj prednosti, niko u crveno-belom klubu i ne pomišljaju da se u drugom delu sezone opuste.

– Ne smemo da se opuštamo, bićemo oprezni do kraja. Ne želimo da prosipamo bodove, već da pobeđujemo jer smo tako naučili, pogotovo mi koji smo ponikli u Crvenoj zvezdi. Motiva sigurno neće nedostajati, nikada nam neće dosaditi da pobedjujemo i na proleće očekujem nastavak niza. Za mene je prošla godina bila kao iz snova i nadam se da će ova biti još bolja – dodao je Jovanović.

Tim Miodraga Božovića upisao se zlatnim slovima u istoriju kluba pošto je u jednoj sezoni vezao 19 uzastopnih trijumfa.

– Posle turbulentnog početka sezone niko nije verovao da bismo mogli da vežemo 19 pobeda. Međutim, ostvarili smo taj poduhvat, za šta je najzaslužnija atmosfera u svlačionici i sjajno drugarstvo. Sve je bilo predodređeno za ovakav uspeh. Mislim da možemo još više i bolje za nekih 30 ili 40 odsto kada prođemo pripreme – podvukao je Jovanović.

0
0

1 Komentara

  1. Grujic je potpisao za Liverpul, najvecem klubu u Suncevom sistemu sleduje obestecenje koliko mu je potrebno.Sve u slavu najlepseg,najpametnijeg,slavnog nam premijera.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter