0
Fudbal

SEP BLATER: Sve me ovo podseća na inkviziciju

Objavljeno: 15.12.15 u 22:37

Suspendovani predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da ga istraga koja se vodi protiv njega podseća na „inkviziciju“, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

On je u pismu upućeno 209 članica FIFA ponovi da je nevin i dodao da proces pred Etičkom komisijom te organizacije, koji je zahteva maksimalnu kaznu i jača osudu javnosti, pun predrasuda.

FIFA je protiv 79-godišnjeg Blatera, kao i predsednika Evropske fudbalke unije (UEFA) pokrenula istragu zbog uplate od oko dva miliona evra 2011. godine na račun prvog čoveka UEFA.

Blater je naveo da je svoj posao obavljao lojalno i dobronamerno, kao i da je uplata Platiniju obavljena na osnovu usmenog dogovora.

Prvi čovek FIFA je u pismu rekao da je njegov stav zasnovan na „veri u pravdu“ i izrazio nadu da će predstojeća godina biti bolja za tu organizaciju.

Dugogodišnji predsednik FIFA, Sep Blater je u oktobru suspendovan na 90 dana zbog optužbi za korupciju, odnosno zbog uplate Platiniju.

Blater i Platini će se ove nedelje naći na saslušanju povodom ovog dogadjaja, a obojica se suočavaju sa doživotnim suspenzijama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter