0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Abubakar odveo Partizan u četvrtfinale u senci teške povrede Vulićevića (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.15 u 14:53

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Voždovcem na Vračaru rezultatom 0:1 (0:1).

Pre početka ovog meča bilo je čak sumnji oko mogućnosti odigravanja utakmice, s obzirom da je kiša koja je padala dosta oštetila teren na Vračaru. Tako je inače izuzetno tvrd teren danas bio izrazito mekan, ali ta ‘mekoća’, nažalost, nije sprečila jednu od najtežih povreda koju smo videli ove sezone u Superligi Srbije.

U 24. minutu, desni bek Partizana Miroslav Vulićević je u jednom prodoru na polovini Voždovca krenuo kroz sredinu ka golu domaćih, a klizećim startom intevenisao je Nikola Srećković. Delovalo je da je startovao na loptu, ali je tom prilikom igrač crno-belih nezgodno pao i doživeo, ispostavilo se, težak prelom desne ruke.

Svi igrači su se uhvatili za glavu, mahom domaći koji su bili u blizini i u prvi mah činilo se zbog dosuđenog prekršaja, ali su svi vrlo brzo pritrčali Vulićeviću koga su kola hitne pomoći odmah odvezla sa stadiona. Umesto njega je u igru ušao Nemanja Petrović.

Vrlo brzo posle meča saznaćemo i težinu povrede maleroznog fudbalera Partizana.

(Izvor: youtube / PFCSteamroller2)

Nakon ovog šoka, igrači su na terenu delovali pomalo dezorijentisano, očigledno pod utiskom vrlo neprijatne scene kojoj su prisustvovali. Ipak, igrači Partizana uspeli su da u 30. minutu se oporave od tog šoka i učine da povreda Vulićevića ne bude jedini detalj koji je obeležio prvo poluvreme.

Nikola Ninković je prigrabio loptu, prošao po levoj strani, a onda centrirao u srce kaznenog prostora razređene odbrane domaćih, gde je pogodio Abubakar Oumarua u glavu, koji je atraktivnim skokom i udarcem zatresao mrežu Voždovca. Vrlo slična akcija ovog crno-belog dvojca kao u Alkmaru kada je Partizan izjednačio protiv AZ-a.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

To je bilo sve što smo videli u prvom poluvremenu, ali ni u nastavku drugog dela nije bilo previše uzbuđenja. Uzdahe je izmamio pokušaj Marka Jevtovića u 55. minutu, kada je sa oko 25 metara oprobao svoj snažan šut, ali je na njegovu žalost, lopta išla pravo u golmana Miloševića.

Utakmica je bila izuzetno borbena, u kojoj je na sredini terena viđeno pregršt duela. S obzirom da je u pitanju četvrtfinale u kom se igra samo jedan susret, oba tima su pomalo kalkulisala, posebno Partizan koji je, slobodno se može reći, igrao na rezultat.

Uzbuđenja pred golovima Miloševića i Živka Živkovića su bila zaista retka, a jedno od njih je bilo u režiji rezervista Voždovca. Prvo Ristovića u 85. minutu, koji minut kasnije i Zlatkovića, ali je Živko Živković bio na mestu i siguran pred svojim golom.

Do kraja je ostao rezultat iz 30. minuta kada je Abubakar Oumaru postigao gol i Partizan je tako obezbedio svoje mesto među osam najboljih timova u Kupu Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kup Srbije – osmina finala

Voždovac Partizan 0:1 (0:1)
(Oumaru 29)

Stadion Obilića na Vračaru
Sudija: Igor Stojiljković (Zemun)

VOŽDOVAC: Milošević – Stanković, Mihajlović, Jovanović, Radivojević – Sinđić, M. Pavlović – Marinković, Stojanović, Srećković – Mašović. 

PARTIZAN: Živko Živković – Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić – Jevtović, Brašanac – Andrija Živković, Babović, Ninković – Oumaru. 

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter