Nekadašnji fudbaler zrenjaninskog Proletera i novosadske Vojvodine Jovan Šarčević preminuo je iznenada u 49. godini života. 

Juče je u Kuvajt sitiju (Kuvajt)  u 49. godini života preminuo Jovan Šarčević, legenda zrenjaninskog Proletera. 

Pored zrenjaninskih “crveno – belih” igrao je za novosadsku Vojvodinu, Seul iz Južne Koreje, subotički Spartak, Budućnost iz Banatskog Dvora.

Jovan Šarčević je rođen u Međi kod Zrenjanina sedmog januara 1966. godine. Za Proleter iz Zrenjanina je od 1985. do 1991. godine odigrao 137 zvaničnih utakmica.

Za Vojvodinu je nastupao od 1991. do 1993. godine i odigrao je 48 mečeva, da bi se potom vratio na još godinu dana u svoj Proleter.

Kasnije ga je put odveo u Seul, a po povratku iz Južne Koreje igrao je i sa subotički Spartak čije je boje branio od 1996. do 1999. godine.

Najdublji trag ostavio je u Budućnosti iz Banatskog Dvora kojeg je kao kapiten i uveo kroz niže lige do Prve lige, današnje Superlige Srbije. Karijeru je završio 2008. godine u dresu Budućnosti.

Kao igrač bio je poznat kao pravi lider i vođa na terenu, osobu koju su svi smatrali kapitenom bilo da ima traku oko ruke ili ne. 

Odlikovala ga je neverovatna disciplina, posvećenost, kao i stamenost u odbrani i odlična igra u skoku, što potvrđuje i veliki broj golova koje je dao tokom karijere. 

Radio je i kao trener mlađih kategorija u Vojvodiini od 2008. do 2013. godine, a potom je otišao u Kuvajt gde je do smrti radio kao trener mlađih kategorija u tamošnjem Al Arabiju.