0
Domaći fudbal

ZLATKO ZAHOVIČ O SVEMU POMALO: Na Balkanu je nemoguće raditi!

Objavljeno: 23.11.15 u 12:28

Sportski direktor Maribora komentarisao je stanje u srpskom, ali i slovenačkom fudbalu, kao i šanse ‘svog’ Partizana u Ligi Evrope.

On je izneo svoje mišljenje o velikoj prednosti koju Crvena zvezda trenutno ima u odnosu na Partizan.

– To je tako kad igraš Evropu i domaće prvenstvo. To je jako teško sa mladim igračima i oscilacije su normalne. Zvezda ne igra Evropu i to je iskoristila – rekao je Zahovič, a prenosi ‘Mondo’.

Nije moglo, a da ne prokomentariše i ‘svoj’ Partizan, koji ovog četvrtka igra možda i odlučujuću utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Sad se vraćaju pojedini igrači koji su jako bitni za tim. Možda je ovo ta sezona u kojoj se može prezimiti u Evropi i napraviti nešto veliko – nada se nekadašnji napadač Partizana.

O reprezentacijama Srbije i Slovenije:

– Slovenija možda ima bolji psihološki momenat i kult reprezentacije nego Srbija, međutim, Srbija definitivno ima bolje igrače. Zašto taj kult nema Srbija, baš mi nije jasno. Nas to dovodi do toga da se uvek borimo za velika takmičenja – prokomentarisao je „A“ timove, a zatim i mlade selekcije koje su se nedavno sastale u Kopru i u tom duelu je (ne)očekivano pobedu odnela Slovenija:

– Srbija uvek ima vrhunske mlade igrače, talente koji neverovatno niču, međutim, to je jedna utakmica koju uvek možeš dobiti ili izgubiti. Konkretno, ovu utakmicu je dominirala Srbija, ali bolje šanse je imala Slovenija. Meč nekad ide na jednu stranu, nekad na drugu. Sad je išao na našu – kazao je direktor Maribora.

Zlatko-Zahovic

Poučen iskustvima u Srbiji i Sloveniji Zahovič zaključuje da je na Balkanu veoma teško raditi.

– Nema neke bitne osnove, zavisi samo da li klub ima sreće da ga trenutno vodi neko ko ima malo više znanja. To je sve pojedinačno, nije na nekim jakim osnovima. Svuda je problem isti – novac. Naše države su mlade, nemaju neku viziju u sportu, ne daju privatizaciju. A mi zanesenjaci, malo ludi, radimo. Međutim, to je sve na tankim osnovama. Kada ti ljudi odu, možda zato što se iscrpe jer je to svakodnevna borba, onda ide u nekom drugom smeru.

– Prema tome, neku veliku budućnost ne vidim, osim što se tiče samih sportista, koji su sjajni. Kada bi mi imali uslove Holandije, to bi bili fantastični igrači. Međutim, to je stalna borba. Veliki problem imamo mi u Sloveniji, gde se plaća u dan. Nema sutra-prekosutra. Onda ti je još veća frka – objasnio je Zlatko Zahovič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter