Italijanski fudbalski stručnjak, Fabio Kapelo, izjavio je da čelnici i stručni štab Juventusa moraju da pokažu visok spepen tolerancije prema francuskom superstaru, Polu Pogbi.

Povezane vesti

Kapelo je kazao da će Pogba vrlo uskoro zaigrati na najvišem nivou u svojoj karijeri ocenjujući da potencijal mladog igrača nimalo nije upitan.

Naime, 22-godišnji Pogba je za kratko vreme u taboru „Stare dame“ etablirao svoje uz koje danas stoji epitet „jedan od najboljih mladih igrača sveta“, otkako je 2012. godine iz Mančester junajteda stigao u Torino.

Juventus je uspeo da zadrži Pola Pogbu ovog leta pošto je ovaj Franuz bio jedan od najtraženijih igrača, a na startu sezone Pogbi je ukazana velika čast da zaduži broj 10 na leđima.

Ipak, poput i ostatka ekipe Juventusa ove sezone, i Pogba ne igra onako kako se to od njega očekuje zbog čega se često nalazi na meti kritika javnosti. Na stranu mladog fudbalera postavio se Fabio Kapelo.

– Sporiji start za Juventus je bio nešto što se dalo predvideti, pogotovo bez Pirla i Vidala – istakao je Kapelo.

– Pogbi je dat težak zadatak da predvodi orkestar, a slika u klubu se promenila. Međutim, sve što je potrebno Juventusu u ovom trenutku jeste strpljenje. Strpljenje za Pogbu – smatra Kapelo.

– Pogba je fantastičan mladi igrač i njegov talenat ne sme biti doveden u pitanje – poručio je bivši šef struke ovog kluba.

Juventus posle 12. kola Serije A zauzima 7. mesto sa 18 bodova, 9 manje u odnosu na vodeću Fjorentinu.