1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP: Majstorija Milinković-Savića nije bila dovoljna, Italijani odneli bod iz Novog Sada (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.15 u 20:32

U meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igranom na ‘Karađorđu’ u Novom Sadu, Srbija i Italija su podelili bodove remijem 1:1 (0:0).

Na ‘Karađorđu’ se okupio veliki broj ljubitelja fudbala, kako onih sa navijačkim pretenzijama, tako i onih sa tefterima u rukama koji su u Novom Sadu bili u službi skauta i fudbalskih menadžera. A kako i ne bi kada su se sastale dve reprezentacije sa pregrštom talentovanih igrača, u jednom od derbija kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade selekcije.

I zaista, Srbija i Italija su odigrali meč na nivou onih najkvalitetnijih ekipa. Italijani su počeli nešto bolje i pretili, pre svih preko Mandragore, ali je Vukašin Jovanović u tim momentima blistao i odličnim intervencijama rešavao te situacije ispred gola Radunovića.

Italija je pretila sa svih strana, dok je isto tako u našoj odbrani, ali i sredini terena duvalo svuda. Ređali su se korneri za Italiju, ali bez prave prilike.

A onda je Srbija imala najbolju priliku na meču. U 39. minutu je Grujić odlično centrirao, a Čavrić propustio veliku šansu za vođstvo Srbije.

Otišlo se tako na odmor bez golova, iako je bilo prilika za drugačijim ishodom. A onda je u drugom minutu nastavka ‘Karađorđe’ eksplodiralo. Novosadsko dete, Sergej Milinković-Savić je umesto centaršuta nekom od saigrača, uputio loptu sa desne strane, pravo u gol Italije. Grom iz vedra neba za 1:0.

Međutim, radost domaćih navijača nije dugo trajala, s obzirom da je Italija izjednačila već desetak minuta kasnije, Kataldi je ostao usamljen i sa ivice kaznenog prostora je savladao Radunovića za 1:1.

Do kraja meča se okrenula situacija na terenu, Srbija je bila ta koja je više napadala, čak je selektor Tomislav Sivić u igru ubacio oba napadača sa klupe, Luku Jovića i Ivana Šaponjića, ali promene rezultata nije bilo.

Srbija i Italija su ostali na vrhu grupe B sa 10 osvojenih bodova, posle tri početne pobede, a naredni meč Srbija igra 17. novembra na gostovanju protiv Slovenije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Italija
Stadion
: Karađorđe
Sudija: Marijus Avram

SRBIJA (4-2-3-1): Radunović – Gajić, Veljković, Jovanović, Antonov – Zdjelar, Grujić – Maksimović, Čavrić, Milinkovi-Savić – Ožegović.

ITALIJA (4-5-1): Kragno – Konti, Rugani, Romanjoli, Bareka – Mandragora, Kataldi, Benasi, Ćeri, Berardi – Boateng.

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

  1. sta bi sa onim nafaljenim-precenjenim gruicem iz zvezde … ??? najobicniji prosek od fudbalera … kojeg mediji-novinari zvezde za tili cas napravise cudo od fudbalera … a on na terenu (kad se NAMESTENE utakmice zvezde NE igraju … vec klinci koji za GRUICA nisu culi i nemaju nalog trenera da mu se sklanjaju …) NIGDE GA NEMA … sta bi se pisalo i govorilo kad bi ON napravio nesto slicno … kao sto to igra i odigra milinkovic-savic . lako je zvezdi da do rezultata i para dodje kad ima … ili sa falkaom , gruicem … sudijama i predsednikom zvezde u senci … novinari, nastavite sa pricom i pisanjem koje dobijate od ljudi iz i oko zvezde …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter