0
Evropske lige

NE DA NA RUNIJA: Van Gal stao u odbranu svog tima i kapitena

Objavljeno: 02.11.15 u 23:52

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da neće u prvom timu menjati kapitena Vejna Runija, uprkos lošoj formi.

Novinarima je odgovorio i na kritke na račun igre njegovog tima.

– Jedino mogu da razmotrim da ga ostavim na klupi ako je umoran. mam poverenje u tog igrača. On nam pruža mnogo više od pukog davanja golova. On je naš kapiten i on je primer za ceo tim i kao takav ima više kredita od bilo kog igrača. To sam im rekao u lice pre godinu i po dana – rekao je Van Gal novinarima pred duel sa moskovskim CSKA u Ligi šampiona.

Runi ima 30 godina, a ove sezone je propustio samo jednu utakmicu „đavola“, iako je imao period od 325 minuta bez postignutog gola, a u poslednjih 16 utakmica Premijer lige postigao je samo dva gola.

Van Gal je ocenio da su novinari takav učinak stavili u centar pažnje samo zbog toga što je Runi veliko ime.

– Možemo da razgovaramo o svemu kada je u pitanju Runijev golgeterski učinak, ali možemo takođe i da razgovaramo zašto drugi klubovi ne daju golove. Ali, uvek svi pričaju o Vejnu Runiju, a ja mislim da je to zato što je on fantastični igrač i svi od njega očekuju više nego od bilo kog igrača iz bilo kog drugog kluba – rekao je Van Gal.

Junajted je bio lider Premijer lige, a onda je odigrao dve prvenstve utakmice 0:0, koliko je bilo i protiv Midlsbroa u Keptiol kupu, iz koga su eliminisani na penale. „Đavoli“ nisu odigrali tri vezane utakmice 0:0 više od 10 godina, što je izazvalo kritike javnosti, jer klub tradicionalno igra ofanzivno.

– Mančester junajted ima faze i sklonosti, baš kao i drugi klubovi. Nije ovo uvek bio veliki ‘Teatar snova’. Žao mi je, ali je tako. Nadam se da sada ispisujemo istoriju, ali za to treba vremena. Do sada smo stalno napredovali. Sada smo najbolji defanzivni tim u Premijer ligi, a vi kažete da ne znamo da napadamo. To nije istina, ovo je samo jedan trenutak u procesu – rekao je Van Gal i dodao da su sadašnji rezultati samo „loš period“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter