0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Bačka čeka Zvezdu, Sinđelić domaćin Partizanu

Objavljeno: 28.10.15 u 09:46

Tokom srede na repertoaru kalendara srpskih fudbalskih takmičenja našla se šesnaestina finala Kupa Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde, lidera Superlige Srbije, barem na papiru, imaće lak zadatak. Izabranici Miodraga Božovića ispred sebe imaće ekipu Bačke iz Bačke Palanke koja se trenutno takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Nema sumnje da će stadion „Slavko Maletin Vava“ biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će kapacitet od 5.500 sedećih mesta biti popunjen. Domaćin će tražiti čudo, gosti nastavak pobedonosne serije.

– Očekujem da će utakmica biti teška. Bačka se nalazi na prvom mestu u Prvoj ligi Srbije, i to nešto govori. Pokušaće da nas pobede, njima bi to bio veliki uspeh. Nisam gledao njihove cele utakmice, ali jesam inserte. Upoznat sam sa njihovim načinom igre, mislim da su najopasniji u veznom redu, i video sam golove koje su davali. Vole da drže loptu, imaju posed, imaju iskusne igrače od kojih su mnogi nastupali i u najjačoj ligi. Svakako da je Trivunović jedan od najboljih igrača, ali ne planiramo nikakav „flaster“ na njemu, mislim da će, ipak, njima biti znatno teže da zaustave nas. Teren je takođe u veoma dobrom stanju – rekao Božović na konferenciji za novinare pred start ovog duela.

Sa druge strane, ekipa Partizana svoj put u narednu fazu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji tražiće preko gostovanja na Vračaru ekipi Sinđelića. Iako je reč o timu koji se nalazi u nižim ligama, za crno-bele, ako je suditi po igrama ovog kluba ove sezone, nema lakih rivala.

– Značajna utakmica za nas, ambicije su nam najviše, finale i da iz njega izađemo kao pobednici. Želimo da na najbolji način startujemo protiv ekipe na čijoj klupi sedi veliki partizanovac Bata Mirković, biće zanimljivo. Favoriti smo i to moramo da pokažemo na terenu. Neki igrači su zaslužili šansu, na njima je da je iskoriste. Sinđelić igra dobro ove sezone, ima par igrača iz Partizanove škole. Ne volim puno da eksperimentišem, ali moram da popravimo realizaciju i igru u odbrani – kazao je Drulović na konferenciji pred meč sa Sinđelićem.

Aktuelni osvajač Kupa, ekipa Čukaričkog, igraće sa Mokrom Gorom, dok će Vojvodina otići na megan Kolubari.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Kup Srbije
Sreda, 13.00 sati

Bačka – Crvena zvezda
Bežanija – Radnički 1923
Borča – Mladost Lučani
Inđija – Rad Beograd
Kolubara – Vojvodina
Loznica – Radnički Niš
Mokra Gora – Čukarički
Moravac – Napredak
Novi Pazar – Javor
Proleter – Jagodina
Sinđelić – Partizan
Sloga Petrovac – Voždovac
Radnik Surdulica – Donji Srem
Zemun – Spartak Subotica

Sreda, 17.00 sati 
Metalac – OFK Beograd[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter