0
Evropske lige

ZABALETA: Novac kupuje uspeh

Objavljeno: 25.10.15 u 09:31

Defanzivac Mančester sitija, Pablo Zabaleta, izjavio je da je trošenje velike količine novca jedini način da klubovi angažuju najbolje igrače i na taj način dođu do uspeha.

Zabaleta je svoje komentare dao pred mančesterski derbi i duel Sitija i Junajteda, osvrćući se na činjenicu da su ova dva kluba tokom leta za zbirnu sumu od oko 160 miliona evra angažovali Kevina De Brujnea i Entonija Marsijala.

Siti je, zapravo, tokom leta potrošio više od 100 miliona funti za angažman Sterlinga, De Brujnea i Nikolasa Otamendija, dok je Junajted ‘spiskao’ 80 miliona evra na dolazak mladog Francuza.

– Fudbal je baš takav. Ukoliko želite da dovedete velika imena u vaš klub, morate ponekad da platite sumanute cifre – kazao je Zabaleta.

– Ja to mogu da razumem i meni je tu sve sasvim jasno. Zbog ugovora od TV prava imate nekoliko timova u Engleskoj koji imaju ogromne budžete, imate dva tima u Španiji, Bajern Minhen u Nemačkoj – sumirao je Argentinac.

– Veliki ulog jedini je garant angažmana velikih igrača. Mančester siti zahteva uspeh, to je klub koji traži trofeje, a jedini način da se do toga dođe jeste da se dovedu igrači poput Kevina De Brujnea – smatra Zabaleta.

– De Brujne je sjajno počeo ove sezone, Kevin je verovatno jedan od ključnih igrača našeg tima u ovom trenutku. Negde sam čuo da se već spekuliše da bi mogao da dobije nagradu za igrača godine, ali je još rano za takve priče – naglašava Zabaleta.

– Ipak, nama su potrebni igrači gladni uspeha, a Kevin u ovom trenutku postiže sjajne golove i radi odlične stvari za nas. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu – iskren je Argentinac.

Analizirajući igru Mančester junajteda, Pablo Zabaleta je istakao da je uticaj Entonija Marsijala u taboru komšijskog kluba jednak uticaju De Brujnea u ekipi „Građana„.

– Ono što je za nas De Brujne, za Junajted je Marsijal. On je kvalitetan fudbaler. Znam da su ga platili papreno, ali u ovom trenutku on igra fantastično – istakao je Zabaleta.

Marsijal je za Junajted odigrao pet utakmica u prvenstvu i upisao je tri gola i asistenciju. De Brujne je za Siti takođe upisao pet nastupa u Premijer ligi postigavši takođe tri gola, ali uz tri asistencije.

Mančester junajted ugostiće gradskog rivala u nedelju od 15.05 na stadionu Old Traford.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter