0
Evropske lige

ARSEN VENGER: Ozil je ušao u zlatne fudbalske godine

Objavljeno: 24.10.15 u 08:37

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, izjavio je da je kreativni vezista njegovog tima, Mesut Ozil ušao u zlatne fudbalske godine i da je sazreo dovoljno za velika dela.

Ozil je na stadion Emirejts stigao iz Real Madrida 2013. godine postavši rekordna kupovina slavnog londonskog giganta pošto je plaćen 42.5 miliona funti (oko 60 miliona evra).

Nemački reprezentativac je u šest utamica upisao 12 asistencija ove sezone, a uz to je dva puta i sam tresao mrežu rivala Arsenala te njegov šef struke smatra da je u zenitu svoje karijere.

– Ozil sada ima punih 27 godina, a igrači između 27 i 31, 32 godine tačno znaju koji se posao od njih očekuje. Igrač u tim godinama iznenada saznaje da nije važno samo igrati već je važno i osvajati trofeje. U to doba ulaze misleći: „konačno“ – uveren je Venger.

– Igrači mlađi od 25 godina smatraju da će njihove karijere trajati večno. Kada napune 27 shvate da je vreme da materijalizuju sve ono što su naučili i igraju izuzetno efikasno – kaže francuski stručnjak.

– Gledano iz ugla talenta, mislim da je Ozil jako, jako kolektivan igrač. Prepun je poštovanja. Ukoliko od njega tražite nešto, on će to uraditi. Poseduje epohalan talenat. Fantastičan talenat – smatra Venger

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter