Posle Vojvodine, Crvenu zvezdu čeka još jedan derbi, ovoga puta sa Borcem, bar je to tako najavio trener Miodrag Božović.

Povezane vesti

U 15. kolu Superlige snage će odmertiti dva prvoplasirana tima, a na klupi rivala sedi bivši šef struke crveno-belih, Nenad Lalatović.

-Borac je najprijatnije iznenađenje prvog dela prvenstva. Sigurno će biti teško. Oni su zasluženo na drugom mestu. Sviđa mi se kako igraju, otvoreno i napadački. Pored svega toga, ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo -rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Duel se igra na stadionu “Rajko Mitić” u subotu od 17 časova.

-Verujem da će utakmica biti dobra za gledanje. Ovo je derbi ovog šampionata. Predvodi ih Zvezdin čovek, Nenad Lalatović, koji će imati želju da pokaže da je nepravedno otišao i da se dokaže, kao što sam i ja imao motiva da se pokažem kada sam vodio Borac. On je vrlo talentovan trener. Cenim ga izuzetno

 Lalatović je izuzetno zaslužan za trenutne rezultate Borca.

-Borac nikada nije bio tako dobro plasiran. Čini mi se da je samo jednom bio četvrti na kraju, kada ih predvodio Milovan Rajevac i kada su igrali Kup UEFA. Nadam se da će ostati na drugom mestu.

Zvezda ove sezone ima 11 pobeda u nizu, može li igra da bude još bolja od ove?

-Može svašta da se promeni, možemo da igramo sa dva napadača, da promenimo pet, šet igrača u startnoj postavi, a i da promenimo trenera. Ne mislim da se rutinski pobeđujemo. Protiv Vojvodine nije bilo uopšte lako. Ognjen Ožegović je imao dve dobre prilike i možda bi priča bila drugačija. Trudimo se da igramo ofanzivno i tu vidimo da imamo nedostataka. Često naši centralni bekovi ostanu sami… Cilj je da protivniku dozvolimo što manje prilika na našem stadionu.

Poslednjih dana u medijima su se pojavili navodi da su za Marka Grujića zainteresovani mnogi evropski klubovi.

-Grujić je imao ponudu i pre početka sezone da ode, ali je rekao da hoće da igra u Zvezdi i ostavi trag. Naravno, uvek postoje nepristojne ponude, koje mi ne možemo da odbijemo, pre svega zbog finansijske situacije u klubu. Naravno, sve to važi samo ako on želi da ide. Ne čudi me što su mnogi zainteresovani za njega-zaklnjučio je Božović.

Protiv Borca će verovatno nastupiti u istom sastavu kao i na prethodnoj utakmici protiv Vojvodine. Da li ste pogledali najnoviju epizodu Zvezda TV?