0
Domaći fudbal

ČAST ZA ŠEKULARCA: Druga ‘Zvezdina zvezda’ dobija spomenik u rodnom gradu!

Objavljeno: 19.10.15 u 09:27

Hodajuća legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, druga „Zvezdina zvezda“, Dragoslav Šekularac, dobiće spomenik u svom rodnom grafu, Štipu.

Jedan od najboljih fudbalera i driblera bivše Jugoslavije svih vremena, Dragoslav Šekularac, za života je doživeo veliku čast: da dobije spomenik u rodnom gradu.

Makedonski grad Štip na taj način želi da se oduži legendarnom sportisti, pa će tako Šeki postati prvi sportista u toj zemlji koji će dobiti svoj spomenik, piše Sportski žurnal.

– Ideju je izneo naš sugrađanin Metodi Andonov, a mi smo je prihvatili sa zadovoljstvom – rekao je Ilčo Zaharijev, gradonačelnik Štipa.

Ova vest je iznenadila je samog Šekularca, koji ne krije da je dirnut prelepim gestom.

– Ovo je velika čast za mene. Volim Štip, ako sam nešto dao za ovaj grad, ovaj spomenik je dovoljan gest da mi se odužite. To mi je lična satisfakcija da me niste zaboravili – rekao je Šekularac prilikom boravka u ovom gradu na poziv lokalnih vlasti.

U zemljama regiona nije praksa da sportisti koji su bili donosioci velikog progresa u jednoj epohi dobijaju nagradu za životo delo u vidu izgradnje spomenika. Ipak, primera radi, u SAD je ova praksa jako dobro razvijena.

Po tom principu legendarni Bil Rasel ima svoj spomenik ispred TD Gradena u Bostonu sa kojim je osvojio 11 titula, najbolji strelac svih vremena u NBA ligi Karim Abdul Džabar ima svoju statuu ispred Stejpl Centra, a najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan ima svoju bistu ispred Junajted Centra u Čikagu.

I mada srpska javnost često mnogo šta zamera SAD, pre svega u polju spoljne politike, kada je reč o poštovanju svojih sportskih legendi način rada u ovoj zemlji pravi je putokaz i za delovanje na ovim prostorima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter