2
Fudbal

MINISTAR OBJASNIO: Potreban nam je što jeftiniji, a što bolji nacionalni stadion, i to što pre!

Objavljeno: 17.10.15 u 11:10

Udovičić je podsetio da se ne zna u kom trenutku će UEFA ili FIFA zabraniti utakmice na domaćim stadionima i obavezati sportiste da igraju na neutralnom terenu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da vlada ne duguje nijedan dinar sportistima niti savezima i smatra da je Srbiji potreban novi, nacionalni stadion, jer Uefa i Fifa mogu zbog bezbednosti da zabrane utakmice na domaćim terenima.

Taj novi stadion trebalo bi da bude što jeftiniji, a što kvalitetniji, naveo je Udovičić. On je, gostujući na RTS, podsetio da je Srbija svetski šampion u fudbalu u mladim kategorijama i dodao da, ako se želi da sportisti nastave sa takvim rezultatima, mora da postoji i kvalitetan fudbalski stadion.

Udovičić je podsetio da se ne zna u kom trenutku će Uefa ili Fifa zabraniti utakmice na domaćim stadionima i obavezati sportiste da igraju na neutralnom terenu.

– Stadioni nisu bezbedni ni po igrače, ni po publiku – upozorio je Udovičić.

Kako će detalji izgradnje stadiona tek biti poznati, Udovičić je rekao da je za sada planirano 150 miliona evra za stadion i dodaje kako će se truditi da se za najmanje sredstava dobije najkvalitetniji stadion.

Podseća da ideja o izgradnji nacionalnog stadiona nije nova i dodaje kako se sada očekuje od Fudbalskog saveza Srbije da izađe sa novim predlozima.

– Moramo da gradimo nešto što ce ostati našoj deci, ali i sportistima koji u narednih 30 ili 40 godina neće morati da razmišljaju gde će da treniraju – naglasio je Udovičić.

Govoreći o finansijskim sredstvima, ministar sporta podseća kako je u toj oblasti sve što je rečeno i urađeno i dodaje da Vlada Srbije ne duguje sportistima i savezima ni po jednom osnovu – ni za takmičenje, ni za nagrade ni za nacionalna priznanja.

– Sport je oblast gde ne treba postavljati pitanje da li će se nešto uraditi. Čim smo najavili tako velike stvari, znači da smo dobro o tome razmislili – kaže Udovičić i podseća da je izgradnja stadiona trogodišnji projekat.

On je napomenuo da je sve podređeno Olimpijskim igrama 2016. godine i kako kaže, od sportista očekuje da se u Srbiju se vrate sa čak 10 medalja.

Na pitanje da li su mu ispunjena očekivanja od politike kao i od sporta, Udovičić odgovara da kao bivši sportista smatra da uvek može da se radi bolje, pa da tako misli i stranka čiji je on član.

Zato je zaključio da ne bi želeo da licitira u vezi sa izborima da li su blizu ili ne, jer kako kaže, misli da će premijer doneti odluku koja će biti najbolja za građane.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter