0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ZABRANA: Čovek koji je prekinuo meč Srbija-Albanija neće moći na stadion u Elbasanu!

Objavljeno: 02.10.15 u 12:59

Ismailu Morini, koji je priznao da je upravljao dronom koji je prekinuo duel između Srbije i Albanije u Beogradu biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu.

Tu vest saopštio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Ilir Šuljku.

– Morina neće moći da prisustvuje utakmici i to je sigurno 1.000 odsto“ – rekao je Šuljku za lokalni portal „Panorama sport“.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ona nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine prekinut posle incidenata koji su usledili kada se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je prvobitno taj meč registrovala pobedom Srbije, da bi Sud za arbitražu u sportu prihvatio žalbu Albanije i dodelio reprezentaciji te zemlje trijumf.

Šuljku kaže da će bezbednost na meču biti na najvišem nivou i dodao da je taj događaj za Fudbalski savez Albanije samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu ona i pripremiti.

Isti list prenosi izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je doneta takva odluka, te da su to Savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Mediji u Albaniji pišu o toj utakmici kao o najvažnijoj u poslednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvćene su duelu Albanije i Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter