Otac supertalentovanog napadača Crvene zvezde Luke Jovića, Milan istakao je da njegov sin preživljava „pakao“ u voljenom klubu, a da to nikako nije zaslužio.

Povezane vesti

Kratak je put od zvezdinog biser do „13. praseta“. Veliki talenat i najmlađi strelac u istoriji Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Luka Jović odlukom sturčnog štaba neće biti u konkurenciji za sastavu u dvoboju sa Spartakom u Subotu. To je razočaralo i oca mladog igrača Milana Jovića.

– Ako je sve to za dobit kluba Luka je spreman da ne igra, da bude među Delijama na severu svaku utakmicu. Ali to mora da se objasni dečaku koji je uvek na moje pitanje o tome kada bi išao iz Crvene zvezde odgovarao jednom rečju – nikad!I sada, kada je svestan kolike su mu šanse da i dalje ostane u klubu koju voli na isto pitanje daje isti odgovor, ali sada sa suzama u očima – rekao je Milan Jović za MocartSport.

„Srpski Falkao“ je ove sezone postigao tri gola u Superligi Srbije, ali se trener Miodrag Grof Božović odlučio da na sever Srbije vodi iskusnog Predraga Sikimića.

– Sutra će neko da kaže kako su menadžeri oteli Jovića ili kako je otac potrčao za parama. To nije istina i nikada neće biti kada je u pitanju Luka Jović. Mora da postoji malo tolerancije za njega. U danu kada se svi zvezdaši spremaju za pobedu u Subotici, njemu je pokazan put u Staru Pazovu da sačeka vršnjake koji će za vikend igrati u klubovima.

Otac Luke Jovića se na kraju osvrnuo i na sve što je njegov sin kao 17-godišnjak uradio u crveno-belom dresu.

Luka Jović je dečak od samo sedamnest godina, a postigao je deset golova za svoju Zvezdu, za koju živi. Dečak koji je mnoge oduševio u Moskvi protiv velikog Spartaka, kao i na “svojoj” Marakani protiv Udinezea na oproštaju Dekija Stankovića čiji rekord je oborio. Dečak koji je još mnogo utakmica rešio u korist svoje Zvezde. I ne samo u korist Zvezde već i reprezentacije. U državnom timu je rešio mnogo utakmica u svojoj, a i u starijim generacijama. Na Evropskom prvenstvu sa tri godine starijim dečacima držao je čas fudbala protiv slavnih Nemaca i postigao gol. To je Luka Jović. Nije ovo reklama njemu, to je istina koja je mnogo puta obradovala navijače Zvezde i reprezentacije, a koja je sve nas učinila ponosnim – zaključio je Milan Jović.