8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘VRUĆA’ IZBORNA KAMPANJA: Delije za Čovića, ‘država’ za Tončeva, Gasprom za Škundrića, ko će pobediti? (ANKETA)

Objavljeno: 23.09.15 u 11:03

Crvena zvezda ima sjajan start u Superligi Srbije sa deset bodova više od „večitog rivala“ Partizana, ali su rezultati u drugom planu zbog izbora za prvog čoveka kluba.

Navijači će na birališta 11. oktobra. Kandidati još uvek zvanično nisu poznati, ali se spekuliše da bi u trku mogla da uđu tri čoveka Nebojša Čović, Ivica Tončev i Petar Škundriuć. Prvi čovek košarkaške sekcije Nebojša Čović je blizu odluke da se kandiduje, slična situacija je sa predsednikom SD Petrom Škundrićem, dok je još uvek neizvestan Ivica Tončev koji se javnosti obratio pismom u kome je rekao da neće učestvovati u nelegitimnoj izbornoj kampanji, ali su se danas pojavile suprotne informacije.

nebojsa-covic

Nebojša Čović je „kandidat“ Delija. Najvatrenije pristalice Crvene zvezde smatraju da je Čović napravio odličan posao sa košarkaškim klubom koji je izveo iz duga i od ekipe „sledeća sezona“ napravio učesnika Evrolige, šampiona ABA lige i prvaka Srbije. Istakao je da ima plan po kome bi izvukao i FK Crvena zvezda iz problema i napravio plan po kom bi se srpski gigant spasao bankrota usled duga od 38 miliona evra. Uprava u ostavci ga vidi kao „pučistu“ i ušla je u otvoreni „sukob“ sa njim. Nebojša Čović ima veliku podršku „severa“, to jest članova koji imaju pravo glasa po statutu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ivica Tončev je takođe želja jednog dela navijača, ali nešto manjeg u odnosu na Nebojšu Čovića. Kao predsednik kluba ne bi puno promenio, verovatno bi se u Zvezdu vratili Slaviša Kokeza i Dragan Džajić, a na mestu direktora bi ostao Zvezdan Terzić. Ipak, po saznanjima Sporta, Ivica Tončev je izgubio podršku dela navijača, ali je dobio države. Naime, dosadašnji potpredsednik je navodno najavio da bi u slučaju kandidature i pobede na izborima iz uprave oterao „huligane“ koji pokušavaju da se okoriste o naš najtrofejniji klub i od njega napravi evropski tim. Zasada je bliži odluci da se ne kandiduje, mada, što bi naš narod rekao, nikad ne reci nikad ili gde ima dima ima i vatre.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Petar Škundrić ima jasan plan. To je veća prisutnost ruskog giganta Gasproma u Crvenoj zvezdi. Rusi su već mnogo novca uložili u crveno-bele, smanjili veliki deo duga i obezbedili licencu, a nema sumnje da bi još više novca „poteklo“ ako bi Škundrić došao na mesto predsednika. Potpredsednik i prvi pomoćnik bio bi mu upravo generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i čini se da bi sa finansijske strane to bilo najbolje po Crvenu zvezdu.

Izbori su za 18 dana, u narednih sedam bi moglo biti poznato ko će sve učestvovati u izborima za predsednika, a do tada će nešto više od tri hiljade glasača moći dobro da odluči kome će pružiti poverenje da u naredne četiri godine Crvenu zvezdu pokuša da vrati na staze stare slave.

Koga biste voleli da vidite na mestu predsednika Crvene zvezde?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

8 Komentara

  1. Da li će privatni klub vodja sa severa fk rudna renta imati efendiju ili pašu uz turske delije

    Bilo nekad srba koji su govorili

    “ more turci ne orite drumove“

    Sada srba nema

    0
    0
    Odgovori
  2. Na delu je obračun mafijaških bandi i njihovih vodja za mesto na prestolu —čiji će klan biti jači videćemo posle izbora i ko će biti suvereni gospodar kluba potpomognit državom

    0
    0
    Odgovori
  3. Zašto svi novinari forsirate Škundrića i odkud vam podatak da će Gasprom povećati sponzorstvo zbog njega. Nigde do sada nisam pročitao da je Škundrić ili neko iz Gasproma to izjavio. Sa druge strane Škundrić kao predsednik SD Crvena Zvezda nije ništa uradio po pitanju propadanja VK Crvena zvezda i rukometnog kluba.

    0
    0
    Odgovori
  4. Vasa „ljubav“ prema ZELENIM i OSTALIM NOVCANICAMA je vrlo OPASNA i potpuno uzaludna u ovakvim slucajevima, okanite se budalastina i ponovo budite NORMALNI SIZOFRENICARI !!! .!. XXAAXXAA .!…. Razlicite teorije, predlozi, uputstva, suprotna gledista, kritike na tudj racun.., novi uzaludni postupci za poboljsanje necega sto je vec DECENIJAMA IZLOZENO PAKLU i DEVASTIRANJU OD STRANE SOPSTVENIH LEGENDI KLUBA !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  5. Čekajte,kako sad dug od 38 miliona?
    Pa zar nije prebacio 60 neposredno pre ostavke Terzića?
    Znači opet krenulo otpisivanje duga…
    20 miliona na svaka tri meseca…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter