9
Domaći fudbal

METALAC PRETI ISTUPANJEM IZ SUPERLIGE: Dokle više???

Objavljeno: 21.09.15 u 12:03

Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca se saopštenjem oglasio u kom je najavio istupanje iz Superlige zbog nezadovoljstva suđenjem.

Fudbaleri Metalca remizirali su sa Radnikom iz Surdulice u 10. kolu Superlige Srbije, a bod gostima doneo je Milan Ćulum golom u nadonkadi vremena. To, ali i mnoge druge odluke sutija u prethodnih nekoliko kola navelo je čelnike Milanovčana da reaguju najpopularnijim sredstvom u Srbiji – saopštenjem.

Naveli su nekoliko primera u kojima su oštećeni, što bi moglo da dovede i do njihovog istupanja iz lige. Saopštenje Metalca prenosimo u celosti:

– Dokle više???

Metalac nastoji da sportske rezultate ostvari na terenu, igrom, zalaganjem, sportskim odnosom prema protivniku i službenim licima, ali je sputavan od strane ‘sudija’. Namera nam je da kroz ovo saopštenje upoznamo širu sportsku i fudbalsku javnost, kao i FS Srbije, Sudijsku komisiju FSS i Zajednicu klubova Superlige sa načinom kako ‘sudije’, svako na svoj način, ubijaju fudbal u Srbiji, teraju publiku sa stadiona i uništavaju klubove.

1. Na prvenstvenoj utakmici, 6. kola, Metalac – Voždovac, 15. avgusta u Gornjem Milanovcu, ‘sudija’ Igor Kocić nije dozvolio našoj ekipi da izvede udarac iz ugla, iako je do isteka nadoknade vremena ostalo još da se igra 15 sekundi. Obrazloženje za to što je uradio svelo se na izjavu pred sedam svedoka: ‘Šta ako padne gol!’ Mislili smo da se fudbal igra za golove, i da je to razlog dolaska gledalaca na stadione, ali se izgleda u tome varamo.

Onaj ko je odlučivao u tom trenutku, očigledno nije mislio tako, a radi se o ‘sudiji’, koji je ovog leta došao na listu ‘najboljih srpskih sudija’. Kažemo najboljih, jer sude najvišu i najeminentniju ligu u Srbiji. Da li treba, ili ne, da bude tu nije na nama da sudimo, ali moramo istaći njegovo ‘suđenje’.

2. Novo i još drastičnije suđenje na štetu našeg kluba dogodilo se na prvenstvenoj utakmici 8. kola, Metalac – Čukarički, 30. avgusta u Gornjem Milanovcu, u šta se mogla uveriti široka sportska javnost jer je direktno prenošena. ‘Sudija’ Novica Anđelovski najpre je priznao neregularan pogodak u 49. minutu, kada se igrač gostiju nalazio u ofsajdu, a potom, pošto mu to verovatno nije bilo dovoljo, dosudio u 67. minutu kazneni udarac za gostujuću ekipu, koji je samo on video.

Nažalost pomenuti sudija je ‘preživeo’, ali je nastradao drugi pomoćni sudija Peranović, iako je ‘sudija’ Anđelovski bio u znatnoj poziciji da vidi šta se dogodilo. Verovatno pomoćni sudija Peranović nema moćnog ‘zaštitnika’, kao ‘sudija’ iz Kačareva. Iako je evidentno da je Metalac drastično oštećen od strane Anđelovskog, sve se svelo na oceni ‘sudija’ od 7,5.

3. Poslednje suđenje na štetu našeg kluba dogodilo se na utakmici 10. kola Metalac – Radnik, 19. septembra u Gornjem Milanovcu, što je i dovelo do toga da UO našeg kluba, svim relevantnim činiocima fudbalske i sudijske organizacije postavi pitanje: ‘Dokle više’. Glavni ‘sudija’ utakmice Majo Vujović, nažalost uvršten u elitnu grupu srpskih sudija, od početka utakmice stavio je do znanja da je tu da maksimalno zaštiti goste.

Prekidao je igru Metalca, kad je god hteo, a i kako je hteo, iritirajući tako igrače i stručni štab Metalca, kao i oko 1.500 gledalaca. Gledalaca, a ne navijača, koji su videvši kako ‘sudija’ Vujović ‘sudi’, kakvi su mu ponašanje i namere, od 15. minuta počnu sa skandiranjem: ‘Lopovi, lopovi’. Tada se već videlo da će Metalac biti onemogućen da se izbori u neravnopravnoj borbi sa ‘vetrenjačama’. Podatak da je igračima domaće ekipe žute kartone delio šakom i kapom, jer im je pokazao čak šest, pa čak i onima na klupi, a igračima gostujuće ekipe samo dva, dovoljno govori o ‘objektivnosti sudije’.

Detalj na završetku prvog poluvremena utakmice, kada je ‘sudija’ Vujović omogućio gostujućoj ekipi da ozbiljno ugrozi naš gol, a potom u kontranapadu prekinuo akciju Metalca, kada je Dragan Milovanović krenuo sam prema golu Radnika, ponovo je iritiralo sve na stadionu i izazvalo nezadovoljstvo igrača, stručnog štaba i publike.

U poluvremenu utakmice skrenuo je pažnju predstavnicima Metalca da upozore trenera Nenad Vanića da se u drugom poluvremenu smiri i mirnije reaguje iz tehničkog prostora, ali se brzo predomislio i preko četvrtog sudije i delegata, naložio da se trener Vanić ne pojavljuje na klupi u drugom poluvremenu. Prljav posao prebacio je na druge.

I na taj način je iritirao sve na stadionu, trenera Vanića onemogućio da radi svoj posao, a Metalac onemogućio da bude ravnopravan rival i stigne do pobede. I tada se sa tribina čulo gromoglasno ‘lopovi, lopovi’, kao i dugo po završetku utakmice, što je delegat i konstatovao u zapisniku utakmice, produžene za pet minuta u drugom poluvremenu.

Metalac je u kontinuitetu oštećen u predhodne tri utakmice u Gornjem Milanovcu i s punim pravom pitamo:

Dokle više?

Da li ‘najbolje’ srpske sudije ne znaju da sude? Ako je tako srpski fudbal je u velikom problemu. Ako je nešto drugo u pitanju na fudbalskog i sudijskog organizaciji FSS je da analiziraju sve i utvrde kuda ide naš fudbal, ako razni Anđelovski, Vujovići i Kocići, odlučuju o sudbini klubova.

Poučeni iskustvom i odnosom prema Metalcu, iz predhodne dve sezone kada smo igrali baraž (prekid utakmice protiv Rada u Beogradu…) i nastavkom svojevrsne hajke na naš klub, u dosadašnjem delu prvenstva, najozbiljnije ćemo razmotriti mogućnost istupanja iz Super lige Srbije – stoji u saopštenju Fudbalskog kluba Metalac iz Gornjeg Milanovca.

0
0

9 Komentara

  1. Šta očekivati od Kokezine sudijske ekipe? Majo i ekipa lopova… A šta i da očekuješ od braće Tončev? Kako za Zvezdu, tako i za Surdulicu, a i za OFK, Jagodinu, Suboticu, itd…

    0
    0
    Odgovori
  2. Čuj, sudija im „ukrao“ 15 sekundi! Nemojte da se zajebavate!!! Drugo, za ofsajd ste u pravu, ali za penal sigurno niste, jer je penal bio „kao kuća“, a s’ obzirom da je golman bio poslednji igrač odbrane, sledio je prema pravilma i crveni karton, koji vam je „progledao kroz prste“. I treća primedba je smešna! Čuj, seckao igru… Ko to kaže da takav kriterijum suđenja baš vama ne odgovara, a odgovara Radniku. Osim toga vodili ste 2:0, sami ste krivi što ste se povukli, a nesrećan slučaj je da gol primite „iz Baraninovog auta“ u 92. minutu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Dok u su Ofk,Jagodina,Spartak i Crvena u ligi bice muljanja,kradje,namestanja…jer ljudi koji vode te klubove su lopovi i kriminalci

    0
    0
    Odgovori
  4. E pa sto ste se drznuli da drzavnom timu uzmete bod, sada vas kaznjavaju mocnici. Radnik iz Surdulice, OFK, Spartak, Vojvodina, a od ove godine i Cukaricki su klubovi koji sa njima saradjuju, jedne pustaju i daju im besplatno igrace, protiv drugih ginu i oni moraju biti obezbedjeni. A vi sto zakidate drzavni projekat za bodove i time direktno nervirate velikog vodju, ne mozete ocekivati posteno sudjenje.

    0
    0
    Odgovori
  5. Svi znaju za čuveni Metalac iz druge lige, koji godinama unazad na polusezoni prvi, a posle dodje do „naglog pada forme“ i tako stalno.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ne smeta im što su filijala Partizana, što ih puštaju kada god im treba, da budu premirani ako uzmu bodove Zvezdi, pa posle muljaju sa drugim Partizanovim filijalama za bodove, kome sta treba??!! E licemeri bedni, dabogda ispali iz lige, pa da nastavite sa muljanjem u drugoj, kao što ste godinama prodavali i nameštali utakmice !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter