2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MOCA VUKOTIĆ ZA HOTSPORT: Partizan ima kvalitet za AZ Alkmar

Objavljeno: 16.09.15 u 11:46

Kada je reč o najvećim legendama Partizana, bez daljnjeg, prvo mesto je rezevisano za čoveka sa najvećim brojem nastupa u istoriji kluba, Momčila Mocu Vokotića.

Sadašnji trener mlađih kateogorija crno-belih, kako je otkrio u razgovoru za HotSport, trenutno se sprema za odlazak u penziju sa ove funkcije.

Međutim, sa mnogo pažnje Vukotić motri na dešavajnu u prvom timu i svestan je težine ispita koje klub mora da položi u narednom periodu.

Prva provera stiže već u četvrtak, kada će u Humskoj od 21:05 istrčati igrači holandskog AZ Alkmara u okviru premijernog susreta Lige Evrope.

– Mislim da je Partizan osvnovni cilj kada je reč o Evropi je ostvaren. Primarno je bilo da se uđe u Ligu Evrope i to je urađeno. Sada je tu jedna grupa koja je dosta jaka i kvalitetna – počeo je Moca Vukotić.

On je naglasio da je u evropskim okvirima prva utakmica uvek najteža.

– U gurpnoj fazi prva utakmica je uvek najvažnija. Treba pokušati da ekipa dobro odigra i ako može da se ostvari rezultatski benifit. Mečevi u Evropi će koristiti igračima jer će sakupiti dragoceno iskustvo. Nadam se da može da se ostvari dobar rezultat – kaže Vukotić.

Kao što smo naveli, Vukotić trenutno priprema povlačenje sa mesta trenera mlađih kategorija.

– Trenutno nisam bio u klubu već mesec dana, niasm zbog nekih obaveza išao u Teleoptik, ali mislim da Partizan ako pruži jednu dobru partiju dobro može da ostvari rezultat kome se svi nadmao. 

– Ispunjen je uslov za penziju, sada završavam tu papirologiju i završavam… Trenutno pregovaram oko neke nove uloge u timu, ali to je sve u fazi razgovora. Treba pripremiti to za realizaciju. Ja završavam tu papirologiju oko odlaska u penziju, a ujedno vodim i razgovore sa Partizanom oko rada na jednom novom mestu. Ipak, o tome ćemo pričati kada se stvari budu konkretizovale – naglasio je Vukotić.

Proslavljeni penzionisani fudbaler u svojoj karijeri ima mnogo nastupa na evro-sceni. Ipak, i sam Vukotić ističe da se era u kojoj je on sa uspehom tresao mreže evropskih velikana sa erom u kojoj danas živimo ne da uporediti.

– Nije za poređenje ono vreme kada sam ja igrao i ovo sada… Bili su tada totalno drugačiji uslovi, uslovi povoljniji za klubove. Najpre, tada je liga bila jaka, jer je to bila liga „velike četvorke“. Plus još nekoliko klubova poput Sarajeva, Željezničara, Olimpije, svi su vrebali iz senke… Sada imamo dva kluba koji godinama unazad dominiraju – ističe Vukotić.

On je naglasio i problem sa činjenicom da srpske ekipe ne mogu da sačuvaju igrače i ekipe na okupu po nekoliko sezona, te samim tim na evropskoj sceni nisu dovoljno konurentni.

– Igrači su ranije morali tada da potpisuju ugovore sa klubom, a potom su morali su da ostanu u zemlji do određenog broja godina, tačnije do svoje 28. Sada je stvar dugačija, klubovi prodaju igrače, Partizan ne može da sačuva svoje najbolje igrače, a bez njih je teško u Evropi – napominje Vukotić.

– Zamislite sada da su sa ovim timom još uvek Lazar Marković, Nikola Drinčić, Radoslav Petrović ili Jojić. To bi onda igri kluba dalo poptuno novu dimenziju. Ovako, svake sezone se iznova kreće, a mi u mlađim kategorijama ubrzano radimo na pripremanju dece na ono što ih očekuje u prvom timu. Zato se savake godine pojavi poneko, sada je su to Lukić i Živković – objašnjava Vukotić.

0
0

2 Komentara

  1. Nemojte da ste smesni vise…
    Videli smo koliko smo kvalitetni u derbiju i protiv BATE-a.

    Kakav crni kvalitet?
    Da nije mozda kvalitetan balazic,cirkovic ili fabricio?
    Da nece kojim slucajem sasa ilic ili babovic da nam budu kreatori?
    Ili ce verovatno bozinov,nas ubojiti spic,da uradi nesto?

    Pojacanja dovodite sve neke igrace koji nemaju klubove ili neke povratnike.
    AZ ce nas odrati u cetvrtak.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter