1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ŠAPONJIĆ ZA HOTSPORT: Potrudiću se da pobegnem odbrani Zvezde, a onda pravac „jug“!

Objavljeno: 10.09.15 u 13:20

Večiti derbi, 149. po redu, na programu je za nešto više od dva dana, a jedan od najtalentovanijih fudbalera Partizana Ivan Šaponjić očekuje praznik fudbala na stadionu „Rajko Mitić“.

Heroj „zlatnih orlića“ u mečevima sa Mađarskom i Malijem na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina imao je priliku da aprila ove godine debituje na mečevima sa Crvenom zvezdom i za razliku od te utakmice, kako kaže, sad pritiska nema.

– „Večiti derbi“ je najveća utakmica srpskog fudbala i normalno je da se oseća mala doza pritiska, ipak mnogo je manji nego pred prethodnu utakmicu sa Crvenom zvezdom. Sada sam iskusniji, u međuvremenu sam odigrao dosta jakih utakmica i naučio da se nosim sa svim stvarima koje nose velike utakmice – počeo je priču za HotSport, Ivan Šaponjić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Za razliku od prethodnog derbija odigranog na stadionu „Rajko Mitić“ (0:0), sada je Crvena zvezda ta koja ima prednost od pet bodova (Partizan ima utakmicu manje), ipak supertalentovani napadač veruje u pobedu i smanjen „minus“ u odnosu na „komšije“.

– Rano je govoriti o bodovnoj prednosti između dva tima, jer je još mnogo utakmica do kraja prvenstva. Ne verujem da će Crvena zvezda zbog toga čekati nas i prepustiti nam inicijativu. Oba tima će ići na to da pobede u derbiju, jer se zna koliko ona znači navijačima oba kluba, a i samim igračima. Mi se vredno spremamo i u glavi su nam samo tri boda. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, dati maksimum i uz
pomoć navijača stići do cilja, a on je pobeda nad Zvezdom na njenom terenu – jasan je Šaponjić.

Mladi reprezentativac Srbije respektuje rivala, kako kaže „komšije“ su se pojačale, što obećava spektakl u subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

– Crvena zvezda je ovog leta dovela veliki broj novih igrača. Među njima su se neki već pokazali kao dobra pojačanja. Sa druge strane iza nas je uspešan početak sezone, dobre igre u Evropi, sve to obećava spektakl. Verujem da će svi gledaoci na stadionu uživati u predstavi, da ćemo, kako jedni, tako i drugi, prikazati dobar fudbal.

(Izvor: YouTube/Derbi)

Kao i u prethodnom intervjuu za HotSport ni sada Ivan Šaponjić nije „smeo“ da obeća gol Grobarima protiv Crvene zvezde, ali im je nešto poručio.

– Ne volim da obećavam golove, već da ih postižem. Potrudiću se da pobegnem odbrani Crvene zvezde, a onda pravac „jug“ – rekao je Ivan Šaponjić.

Mladi napadač Partizana ne smatra da će za saigrače i njega biti preopterećenje to što u četiri dana igraju dve veoma jake utakmice sa Crvenom zvezdom i AZ Alkmarom u Ligi Evrope.

– Ne mislim da je to preopterećenje. Profesionalci smo i prija nam kad igramo jake utakmice. Ove jeseni ćemo imati tu privilegiju da igramo sa jakim evropskim timovima. To će nam poslužiti da podignemo kvalitet našeg fudbala, steknemo neophodno iskustvo i formu dovedemo na visok nivo – zaključio je Šaponjić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

OZBILJNA GRUPA, UŽIVAĆE GROBARI

Ivan Šaponjić se osvrnuo i na učešće crno-belih u Ligi Evrope, ipak kako kaže ostaje žal što nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona.

– Dobili smo jaku i veoma ozbiljnu grupu. Prvi meč igramo protiv AZ Alkmara pred našim navijačima. Biće teško, baš kao i proitv Atletik Bilbaoa i Augsburga. Verujem da će Grobari uživati, a mi uspeti da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo protiv Steaue da možemo da se nosimo sa jakim ekipama, nažalost nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona, a bili smo tako blizu – rekao je Šaponjić.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter