0
Fudbal

Foto: STARSPORT

TRIO ORLOVA: Jermenija je novi početak (FOTO)

Objavljeno: 02.09.15 u 15:38

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić kaže da se obaveze u nacionalnoj selekciji shvataju ozbiljno, iako naša zemlja nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Svoje obaveze shvatamo ozbiljno. Utakmica sa Jermenijom može da bude naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo Rusiji – rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će u petak dočekati Jermeniju pred praznim tribinama, u šestom kolu kvalifikacija za kontinetalni šampionat.

Taj susret potpuno razlikovati od prvog između dve ekipe.

– Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti – kazao je Tošić.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Svi u timu žele pobedu. 

– Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji je nešto drugačiji jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta – istakao je Tošić.

NJegov saigrač Nenad Tomović je rekao da je svetsan pozicije u kojoj je Srbija u kvalifikacijama.

– Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ovu reprezentaciju, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izađemo iz tog vrtloga – rekao je Tomović.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Odbrambenu liniju prate pehovi.

– Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrabene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu našeg tima ne idu na ruku, jer znamo da su centarhalfovi stub odbrane svake reprezentacije – kazao je Tomović.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Susret između Srbije i Jermenije igraće se u petak od 20.45 u Novom Sadu, a Srbija će tri dana kasnije gostovati Francuskoj u prijateljskom susretu.

Na tabeli I grupe Srbija je poslednja sa minus dva boda. Prvi je Portugal sa 12, slede Danska i Albanija sa po deset, a potom i Jermenija sa bodom.

Pročitajte i šta je rekao selektor, ali i ko to vreme u reprezentaciji ‘ubija’ čitajući i šta je na reprertoaru?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter