3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IGRAČI PARTIZANA: Svi u grupi su jači od nas…

Objavljeno: 29.08.15 u 11:52

Tokom petka sportskoj javnosti postale su poznate i grupe Lige Evrope koje su određne žrebom.

Šampion Srbije, ekipa Partizana, smeštena je u Grupi L zajedno sa nemačkim Augzburgom, holandskim AZ Alkmarom i španskim Atletik Bilbaom.

Fudbaleri crno-belih svesni su težine međunarognih ispita koje će morati da polože. O tome je govorio i zamenik kapitena „Parnog valjka„, Stefan Babović.

– Svi rivali dolaze iz jačih liga, nego što je naša Superliga, jači su od nas, samim tim i favoriti, ali daleko od toga da ćemo da se predamo. Jasno je da je Atlektik Bilbao veliki favorit grupe, to je tim, koji je nedavno prvo savladao veliku Barselonu sa 4:0, a zatim odoleo Katalonncima na „Nou Kampu“, u španskom Superkupu. Sa AZ Alkmarom i Augsburgom možemo da igramo, a kako ćemo da prođemo teško je proceniti. Ne treba se zaletati sa velikim izjavama, već iz skromnosti tražiti što više bodova i zapažen rezultat – rekao je Stefan Babović, prenosi Sport.

Originalni vlasnik kapitenske trake, legendarni Saša Ilić nema puno drugačije mišljenje od svog saigrača. 

– Grupa možda nije među najatraktivnijima, ali u grupnoj fazi, na ovom nivou takmičenja, nema lakih rivala. Igramo u slabijoj ligi od protivnika i nismo u prilici nikome da pretimo. Možemo samo da obećamo navijačima da ćemo dati sve od sebe na svakoj utakmici, u želji da osvojimo bodove i priredimo im spektakl. Bilbao je sigurno najzvučnije ime, ali ne smemo da potcenimo ni AZ Alkmar i Augzburg, jer su to timovi iz razvijenih zemalja – upozorava Ilić.

Pouzdani vezista Darko Brašanac kaže da uprkos kvalitetnim rivalima u grupnoj fazi Lige Evrope, Partizan nema nameru da se olako preda bez rovovske bitke.

– Nikome se nećemo unapred predati, to je sigurno. Nadam se da ćemo zabeležiti prvu pobedu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, jer je čekamo još od onog trijumfa nad Šahtjorom u zimu 2009. Smatram da ova generacija Partizanovih fudbalera ima kvalitet za takav podvig, a što se tiče prolaza dalje, o tome polako. Bilbao odlično poznajem, za razliku od Holanđana i Nemca, ali znam da igraju kvalitetno. Dakle, čekaju nas atraktivni rivali, iz najjačih liga Evrope, biće dosta zanimljivog fudbala ove jeseni – istakao je Darko Brašanac.

Partizan svoj prvi meč u LE igra 17. septembra u Humskoj sa AZ Alkmarom. Kompletan raspored pogledajte ovde.

0
0

3 Komentara

  1. Realnosti malo,igramo Ligu Evrope,prije su i jace ekipe Partizana ispadale od gorih rivala nego ove godine.Ja sam grobar al je ovo realno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Imas 15 miliona eura od plasmana u LE od prosle godine i transfera igraca i ne mozes tj neces da dovedes jedno krsteno pojacanje.
    Sustina price je da je ova uprava i dovedena da nas raskomada i da sledece godine budemo tim koji se bori za sredinu tabele,sa dugom od bar 20 milona dok ce drugi glat sa 50 miliona duga da igraju ligu sampiona.
    Svedeni smo na tim koji strahuje od protivnika koji se bore za opstanak.Nemamo nikakav kvalitet,imamo jedno 3-4 igraca koji su realno za Partizan dok je sve ostalo krs da ne moze biti veci.
    Uprava je odradila odlican posao,rasterala sve sto valja,Skuletica,Lazovica,B Ilica,Drincica,Volkova,Pantica,kompletan kostur tima koji su rekli da ce sacuvati.Od tog kostura ostala nam je samo guzna kost,koju mi navijaci treba da progutamo,dok nas cenjeni predsednik zamajava pricama kako smo jaki,a mag od trenera ne zna ni kad koju izmenu treba da napravi.
    Ja vam porucujem gospodo iz uprave mozete kako hocete,ali ne mozete dokle hocete.Najuricemo vas sa motkama i na svakoj utakmici cete da slusate uprava napolje.

    0
    0
    Odgovori
  3. ako uprava ne dovede bar jednog stopera, levog beka, plejmejkera, bicemo vreca za punjenje, samo atletiko ima da nam uvali 3 komada, u jednom poluvremenu. Ali kao i svi mi obicni smrtnici znamo, od toga nece biti nista, jer da su hteli da dovedu normalna pojacanja, a ne ove polovne igrace, doveli bi kad smo igrali kvalifikacije za ligu sampiona. Liga je namestena verovatno jos od osnivanja, najtuznije je kad vidim kako se ljudi ovde prepucavaju ko je jaci i td… realno dok politicari i podzemlje ne sjasu sa fudbala, a pre svega iz saveza, necemo imati ni reprezentaciju, a tek necemo imati ligu kakva bi trebala da bude. sramota da ispadnemo od kzahstanca i ostalih liga i timova za koje ni oni koji prate non – stop fudbal nisu culi… fudbal je jednostavno paravan za pranje novca, dok se ne donese zakon o sportu, tako ce biti i u buducnosti, nazalost, a do tad samo cemo se ponizavati u evropi i hvaliti se prodatim titulama

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter