5
Evrokupovi

VREMEPLOV: Kako je Duljaj sačuvao i oduševio velikog Zinedina Zidana! (FOTO)

Objavljeno: 28.08.15 u 12:30

Sezone 2003/04 Partizan je debitovao u Ligi šampiona, bio je u grupi sa jednim od najvećih klubova, a jedan čovek je imao zadatak da čuva jednog od najboljih fudbalera ikada – Igor Duljaj VS Zinedin Zidan. 

Partizan je 22. oktobra, 2003. godine, gostovao Real Madridu. Crno-beli su bili dosta oslabljeni, bez suspendovanog Andrije Delibašića, povređenog Milivoja Ćirkovića i bolesnog Tariba Vesta.

Igor Duljaj je imao da jedan od najtežih zadataka, koji mu je dao tadašnji trener Lotar Mateus – da sačuva Zinedina Zidana!

„Kraljevski“ klub je tu utakmicu dobio rezultatom 1:0, golom Raula na asistenciju Figa.

Zidan je zamenjen tokom meča, a novinarama je dao izjavu“da je Duljaj najbolji igrač koji ga je čuvao, a da je pazio da ga ne povredi“.

Igor Duljaj je svoju fudbalsku karijeru završio u dresu Sevastopolja, najveći uspeh u karijeri napravio je sa Šahtjorom 2009. godine, osvajanjem Kupa UEFA.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

5 Komentara

  1. Raul dao gol iz ofsajda,videlo se iz aviona.Steta,protiv mocnog reala pa i porta odigrali odlicno,ali protiv marseja lose, Drogba je bio zvezda u usponu,kasnije se zna sve o njemu…

    0
    0
    Odgovori
  2. Prica se, kad je Zidan isao do klupe za rezervne igrace Duljaj je stojao pored aut linije i cekao ga da udje u igru..

    0
    0
    Odgovori
  3. jedan od najboljih zadnjih veznih kada je defanziva u pitanju… kako je samo stavio kristijana u dzep kada smo igrali sa portugalom u kvalifikacijama, steta sto nije vise igrao za repku…

    0
    0
    Odgovori
  4. 1955 Otimanje Franka 1/4 finale s Realom

    Najjači meč ikad odigran na ovim prostorima 1966 protiv mančestera. Partizan naj ekipa Evrope i sveta.

    Druga finale protiv Frankovog tima sveta….Treća najveća utakmica protiv Galaktikosa, Partizan je trebao dobiti 4:1 po šansama ronalda, bekama, zidana i royal ad.
    Četvrta protiv Lacija isto tim sveta Manćini, Salas, Miha, Pankaro, Stankela,…Sudija….

    Nama su sve oteli

    Komšije nemaju ništa

    Tapi Bari, Panatenaikos, Borusija Mehenhladbah, Real kad je bio bulja

    Nezavisni novinar

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter